Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
IWA World Water Congress & Exhibition finder for første gang i historien sted i København over dagene 10. til 16. september.
  • IWA World Water Congress & Exhibition finder for første gang i historien sted i København over dagene 10. til 16. september.

12.08.2022, 11:18

IWA World Water holdes for første gang i Danmark

Vandfolk fra hele verden vil til september strømme til IWA World Water Congress & Exhibition, som for første gang i historien finder sted i København. Den internationale vandorganisation IWA er sammen med DANVA værter for kongressen.


Inden for vandbranchen kan det ikke blive meget større end IWA World Water Congress & Exhibition, som for første gang i historien i år vil finde sted i København, og samler fagfæller fra hele verden om at dele viden og erfaring inden for drikkevand, spildevand og klimatilpasning. Vandsektorens bidrag til at opfylde verdensmålene er et centralt omdrejningspunkt, og her spiller partnerskaber en afgørende rolle, fremhæver DANVA-direktør Carl-Emil Larsen, om det kommende event i september.

Han understreger, at samarbejde er et nøgleord for den danske vandbranche. Det var årsagen til, at DANVA kunne trække kongressen til Danmark, og det er afgørende for de effektive løsninger, branchen leverer til danske vandkunder og til verden. På kongressen inviteres aktører uden for den traditionelle vandbranche til en diskussion af, hvordan alle bliver bedre til at håndtere vand i byerne og tage ansvar for den grønne omstilling, skriver Carl-Emil Larsen således i sin leder i augustnummeret af branchemagasinet DANSKVAND.

DANVA-sekretariatschef Helle Katrine Andersen, der er formand for IWA-Danmark og den danske værtskomité, håber, at kongressen kan være med til at sætte gang i yderligere partnerskaber:

“Jeg håber, kongressen er med til at bane vej for nye partnerskaber, fordi vi i DANVA tror på, at partnerskaber på tværs af vandsektoren og på tværs af lande er vejen frem i forhold til at nå målene for bæredygtighed,” siger Helle Katrine Andersen.

Og velfungerende partnerskaber mellem vandselskaber, universiteter, kommuner og virksomheder er der mange eksempler på fra den danske vandsektor. Både på kongressens tilhørende udstilling og på de mange forskellige tekniske ture rundt om i Danmark, som deltagerne på kongressen kan tilmelde sig, vil der være det ene eksempel efter det andet på partnerskaber, som skaber værdi for vandkunder, miljø, klima og virksomheder.

Som et særligt element på kongressen i år vil der iøvrigt blive holdt et såkaldt High Level Summit under titlen “Partnerships for Smart Liveable Cities – Water as a Key to Action on Climate & the SDG’s”. Deltagerne på dette summit vil være ministre, borgmestre, forsyninger, virksomheder og organisationer fra hele verden. Deltagerne på mødet vil udvikle en række anbefalinger til, hvordan man i partnerskaber bliver bedre til at sikre finansiering, god forvaltning og innovation for at sikre en bæredygtig udvikling, oplyser DANVA.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik