Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Jens Grønkjær Sjølander Pihl, juridisk ekspert, giver gode råd til danske robotvirksomheder om, hvordan de kan øge deres cybersikkerhed ved Odense Robotics program Cyber Safe Robotic.
  • Jens Grønkjær Sjølander Pihl, juridisk ekspert, giver gode råd til danske robotvirksomheder om, hvordan de kan øge deres cybersikkerhed ved Odense Robotics program Cyber Safe Robotic.

25.04.2024, 10:58

Tre vigtige fakta om cybersikkerhed

10. juni indledes en mulighed for at høre Jens Grønkjær Sjølander Pihl, der er juridisk ekspert inden for cybersikkerhed, ved Odense Robotics' uddannelsesforløb om cybersikkerhed.


Når NIS2-direktivet inden længe træder i kraft, vil rigtig mange virksomheder skulle indstille sig på at følge de fremadrettede regler og krav. De skal kunne dokumentere, at de lever op til kravene, men de skal også kunne dokumentere, at deres leverandører gør det.

Mange robotvirksomheder vil indirekte blive berørt af direktivet, fordi deres kunder i høj grad vil være omfattet af kravene. Det er derfor vigtigt, at man som leverandør af automationsløsninger også lever op til kravene - også selv om man ikke er direkte omfattet af reglerne, fremhæver Odense Robotics i forbindelse med lanceringen af programmet  Cyber Safe Robotics, hvor man kan lære om lovgivning og krav, der gælder i forhold til robotter og droner, men også om selve implementeringen af kravene egen virksomhed.

"Man bliver nødt til at tænke cybersikkerhed ind som en del af forretningen og det at være i et marked. Det bør håndteres som enhver anden risiko. Der er jo mange forsyningsrisici i forhold til, om man for eksempel kan få de delkomponenter, man har brug for. De forsyningsrisici vurderer og håndterer man jo rask væk. På samme måde bør man inddrage og vurdere cybersikkerhedsrisici som en tilsvarende risiko for forretningen," anbefaler Jens Grønkjær Sjølander Pihl, som er en ekspert man kan som deltager vil møde på modul 1 og 2 ved Odense Robotics om cybersikkerhed, der starter den 10. juni.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik