Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)  
LogiDrive består af en energieffektiv permanent magnet-synkronmotor, et to-trins keglegear samt en Nordac Link-frekvensomformer.
  • LogiDrive består af en energieffektiv permanent magnet-synkronmotor, et to-trins keglegear samt en Nordac Link-frekvensomformer.

25.03.2020, 14:33

Energieffektivitet og variantreduktion

Nord Gear Danmark A/S meddeler, at man med de skræddersyede drevløsninger, baseret på LogiDrive-systemet, søger at finde et optimalt kompromis mellem energieffektivitet og reducering af antallet af varianter.


LogiDrive består af en IE4-synkronmotor med en effekt på op til 5,5 kiloWatt, et to-trins keglegear og en Nordac Link-frekvensomformer, som bliver installeret tæt på motoren. 

Hele systemet er modulopbygget, således at alle komponenter kan serviceres hver for sig. Med producentens seneste IE5+-synkronmotor kan energieffektivitet samt variantreduktionen yderligere optimeres, hvilket er essentielt for Nord Gear Danmark, når de skal rådgive de danske kunder, påpeger firmaet.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret

At designe et så energieffektivt system som muligt, kræver de mest optimale gearudveklinger samt motordimensioner for at få den mest omkostningseffektive løsning. Det fører ofte til, at man ender med et stort antal af varianter, som skal håndteres som reservedele, samt serviceres i hele drevets levetid. 

Formålet med at reducere varianterne er at få dækket hele behovet omkring moment og hastighed på en så omkostningsbesparende måde som muligt, og samtidig reducere varianterne til et minimum. Varianterne kan i optimale tilfælde reduceres til kun en gearmotor- og frekvensomformer-størrelse, som så kan dække en række momenter og hastighede i kraft af LogiDrivesynkronmotorteknologien, der belastningsafhængigt automatisk kan tilpasse sig inden for et moment- eller hastigheds-område, fremhæver Nord.

Firmaet producerer et varieret udvalg af drev til drejningsmomenter fra 10 Newtonmeter til over 250 kiloNewtonmeter, leverer elektriske motorer i effektområdet fra 0,12 til 1.000 kiloWatt og forsyner frekvensomformere med den krævede effektelektronik på op til 160 kiloWatt.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)  
 
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik
 
-->