Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Ud over at glæde sig over en positiv udvikling igennem 2020 har Endress+Hausers CEO Matthias Altendorf også noteret sig, at udviklingen er fortsat ind i 2021.
  • Ud over at glæde sig over en positiv udvikling igennem 2020 har Endress+Hausers CEO Matthias Altendorf også noteret sig, at udviklingen er fortsat ind i 2021.

11.05.2021, 07:12

Endress+Hauser godt fra start i 2021

Endress+Hauser-koncernen skabte i 2020 yderligere jobs, og udvidede sit globale salgs- og produktionsnetværk, oplyser CEO Matthias Altendorf og meddeler, at koncernen også er kommet godt fra start i 2021, og i det hele taget er godt rustet, både til usikre tider og til økonomisk oprustning.


 "Vi hjalp med at holde vigtige områder af vores daglige liv kørende under pandemien. Vores arbejde er vigtigt for vores kunder og for samfundet, fastslår Endress+Hauser-CEO Matthias Altendorf, når det gælder 2020 såvel som årets første kvartal.

"Koncernens produkter bruges for eksempel til at fremstille vacciner. Datterselskabet Analytik Jena leverer PCR-teknologi til at detektere Covid-19-virus og sideløbende har man iøvrigt trukket på de opbyggede løsninger med integreret digitalisering, der har været med til at sætte skub i tingene under pandemien – i produkter, i samarbejder, i interne processer. Kunderne har længe været i stand til at klare de daglige transaktioner via Endress+Hausers websted. Antallet af registrerede brugere på platformen blev fordoblet, og onlineaktiviteterne steg med 39 procent. Hvis der er behov for det, kan Visual Support-appen bruges til rent virtuelt at transportere serviceteknikere ud til kundernes anlæg. Selv fabriksgodkendelsestests kan nu ske eksternt med videounderstøttelse," fastslår Matthias Altendorf.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret

Antallet af medarbejdere steg sidste år med 126 til 14.454 på verdensplan i 2020. Stort set alle lærlinge blev tilbudt ansættelse efter endt læretid. Endress+Hauser har det som sit mål at øge andelen af kvinder i lederstillinger til omkring 30 procent frem til 2030 – det dobbelte af det nuværende niveau. Virksomheden havde allerede reduceret sit miljømæssige fodaftryk betydeligt de seneste år. I pandemiåret faldt CO2-udslippet yderligere fra 10,1 til 8,9 tons pr. millioner euro i omsætning samtidig med at man opretholdt samme, eller faktisk lidt større volumen.

I 2020 iværksatte Endress+Hauser nogle større investeringsprojekter og investerede 205,9 millioner euro (10,9 procent mindre end forrige år), primært i produktionen. De to største projekter er relateret til udvidelse af anlæggene i Maulburg, Tyskland, og Reinach, Schweiz. Desuden udvides faciliteterne i Gerlingen og Waldheim i Tyskland og i Aurangabad i Indien. Salgscentrene i Canada og Mexico er også i færd med at opføre nye faciliteter.

I 2021 er det Endress+Hausers mål at vokse med omkring 5 procent. Koncernen fik en god start på det indeværende år. De første tre måneder var antallet af indgående ordrer over virksomhedens egne mål og på et højere niveau end det stærke første kvartal i 2020. Vekselkurserne påvirker endnu en gang den samlede omsætning. Desuden forventer virksomheden lavere rentabilitet, da mange besparelser i det forgangne år var engangsforeteelser, oplyser Matthias Altendorf. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik