Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Mikrochipfabrikken i Dresden er en intelligent fabrik og skal fungere som pioner inden for Industrie 4.0-fremstilling af mikrochips, fremhæver Bosch.
  • Mikrochipfabrikken i Dresden er en intelligent fabrik og skal fungere som pioner inden for Industrie 4.0-fremstilling af mikrochips, fremhæver Bosch.

07.06.2021, 17:36

Bosch åbner mikrochipsfabrik i Dresden

Bosch meddeler, at man mandag, anført af forbundskansler, dr. Angela Merkel, EU-kommissionsnæstformand Margrethe Vestager og Sachsens ministerpræsident Michael Kretschner har åbnet en af verdens mest moderne mikrochips-fabrikker ved Dresden. Fabrikken er en intelligent fabrik og en pioner i Industrie 4.0.


Med åbningen af AIoT-fabrik i Dresden sætter Bosch nu standarden inden for fremtidens mikrochipsproduktion, meddeler den tyske producent, der havde inviteret forbundskansler, dr. Angela Merkel  og Sachsens ministerpræsident Michael Kretschmer med til åbningsfestlighederne sammen med EU-kommissionens formand, danske Margrethe Vestager:

” Den nyeste teknologi i Boschs nye halvlederfabrik i Dresden viser, hvilke fremragende resultater der kan opnås, når industrien og den offentlige sektor går sammen. Halvledere vil bidrage til udviklingen af industrier som transport, fremstilling, ren energi og sundhedspleje - hvor Europa udmærker sig. Det vil hjælpe med at styrke Europas konkurrenceevne som en vugge for banebrydende innovationer,” sagde Margrethe Vestager.

Bosch har investeret omkring en milliarder euro i lokationen. Det er den største enkeltinvestering i virksomhedens mere end 130-årige historie. Produktionen i Dresden starter allerede i juli – seks måneder tidligere end planlagt. Fremover vil halvledere, der fremstilles på anlægget, blive installeret i Bosch-elværktøj. For bilkunder vil chipproduktionen starte i september og således tre måneder tidligere end planlagt. Fabrikken bliver en vigtig del af netværket til halvlederproduktion, understreger Michael Kretschner: 

"Den nye mikrochipfremstilling er godt for Europa, for Tyskland og for Sachsen. Det vil både direkte og indirekte betyde mange nye arbejdspladser i en enorm vækstindustri. Denne milliardinvestering styrker Silicon Sachsen og hele den europæiske halvlederindustri", sagde Michael Kretschmer. 

På de 72.000 kvadratmeter gulvplads arbejder 250 mennesker allerede ved halvlederskivefremstillingen. Arbejdsstyrken forventes at vokse til omkring 700, når byggearbejdet er afsluttet.

Ingen anden billeverandør har arbejdet intensivt med mikroelektronik siden 1950'erne. Siden 1958 har Bosch fremstillet sine egne halvledere. Og siden 1970 har firmaets fabrik i Reutlingen lavet specielle komponenter, der ikke er kommercielt tilgængelige. I sine mikrochipfabrikker i Reutlingen og Dresden har Bosch investeret mere end 2,5 milliarder euro siden 200 millimeter skiveteknologien blev introduceret i 2010. Derudover er der investeret milliarder af euro i udvikling af mikroelektronik.

Efter Bosch havde sammenlignet byer rundt om i verden blev Dresden valgt som placering for halvlederfabrikken, og dermed er “Silicon Saxony” et af Europas største område inden for mikroelektronik og den femtestørste på verdensplan. En ud af tre chips fremstillet i Europa skal produceres der.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik