Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
"Ideen til at udvikle slæden kom fra vores kunder, som gav os feedback på kabinens interiør. De ønskede at kunne flytte betjeningspanelerne ergonomisk og om nødvendigt fjerne dem og tage dem med sig," siger Michael Hornung, international produktchef for Drylin lineær teknologi hos Igus. Derfor blev clip-on-slæden med dens enkle monterings- og afmonteringsfunktion udviklet til Drylin W-lineærføringen. Det samlede udstyr kan fjernes fra føringsskinnen, uanset hvor det befinder sig, med en enkelt bevægelse, tages til en anden kabine og aflåses sikkert, konstateres det.
  • "Ideen til at udvikle slæden kom fra vores kunder, som gav os feedback på kabinens interiør. De ønskede at kunne flytte betjeningspanelerne ergonomisk og om nødvendigt fjerne dem og tage dem med sig," siger Michael Hornung, international produktchef for Drylin lineær teknologi hos Igus. Derfor blev clip-on-slæden med dens enkle monterings- og afmonteringsfunktion udviklet til Drylin W-lineærføringen. Det samlede udstyr kan fjernes fra føringsskinnen, uanset hvor det befinder sig, med en enkelt bevægelse, tages til en anden kabine og aflåses sikkert, konstateres det.

07.03.2023, 11:58

Tre funktioner i én slæde

Tyske Igus er på banen med en lineær slæde med spændende funktioner herunder en innovativ låsemekanisme, der, ifølge producenten, sikrer hurtig montering direkte på skinnen.


Den netop lancerede lineære 'clip-o-slæde' er den eneste af sin slags i verden, fremhæver Igus.

Med den er det således muligt at montere en slæde direkte på den lineære skinne, fjernes og låses på plads med et spændegreb på få sekunder.

Dermed muliggør en praktisk transport af enheder som eksempvis styrepaneler, kamerasystemer, måle- og testenheder og værktøj på, påpeges det.

Slædeserien kombinerer herudover yderligere en række attraktive funktioner, uddyber producenten.

Brugeren kan eksempelvis montere skinnen fra væg til væg og behøver ikke at planlægge yderligere plads til slæden.

Takket være foringe af tribologisk optimeret højtydende plast glider slæden jævnt og roligt på skinnen uden smøring.

Snavs og støv kan ikke sætte sig fast, og fugt og vand udgør heller ikke noget problem.

Det nye spændegreb fastholder desude slæden i position og beskytter den mod vibrationer og utilsigtet justering. 

Produktet med den innovative låsemekanisme blev for første gang præsenteret som et forsøg i slutningen af 2021. Nu er den på vej i serieproduktion, understreger Igus.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik