Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Baur-programmet omfatter nu optimeret onlinemåling af partialudladninger, oplyser den danske repræsentant, Følsgaard.
  • Baur-programmet omfatter nu optimeret onlinemåling af partialudladninger, oplyser den danske repræsentant, Følsgaard.

05.05.2021, 16:26

Onlinemåling af partialudladninger

Følsgaard har nu de seneste apparater Iiona og ipd til onlinemåling af partialudladninger på mellemspændingskabler fra østrigske Baur GmbH i produktprogrammet.


Baur-apparaterne liona og iPD, til onlinemåling af partialudladninger på mellemspændingskabler,  giver distributionsoperatørerne mulighed for at undersøge vigtige kabler i virksomheden for eksempelvis skader på isolering eller fejl på muffer uden, at det er nødvendig at afbryde kablet fra strømforsyningen. 

Onlinemåling af partialudladninger kan bruges til midlertidig diagnose af en kabelrute eller ved systemkritiske kabler også til stationær, regelmæssig måling Takket være den nyeste optimering leverer en PD-lokalisering – nu selv ved meget stærke forstyrrende signaler gode – resultater, fremhæver den danske Baur-repræsentant, Følsgaard.

Onlinemåling af partialudladninger kræver på nuværende tidspunkt kun liona. HFCT-sensorerne, der ligger rundt om kabelkappen og som tilsluttes kabelenden, bruges til at koble signalerne ind og ud. Registrerer liona partialudladninger, bearbejder den en DeCIFer-algoritme af dem, så de let kan genkendes på skærmbilledet. Ud over højde og mængde af partialudladninger vises også det faseopløste PD-mønster.

Til lokalisering af partialudladninger kræves også iPD-apparatet, da der ved onlinemåling af partialudladninger ofte ikke er nogen refleksion i den fjerne ende. Der kan ikke foretages en »klassisk« lokalisering med refleksionsbilleder. Derfor forbindes iPD til den anden ende af kablet – ligeledes uden kontakt til HFCT-sensorerne – hvor det skaber kunstige refleksioner. liona evaluerer disse til lokalisering. Måling og evaluering varer hver især kun et par minutter.

Onlinemåling af partialudladninger er lettere og bedre takket være to nye egenskaber: På den ene side hjælper iPD’s automatiske følsomhedstilpasning med at genkende store og små partialudladninger, på den anden side kan den nye kortlægningsapp i evalueringssoftwaren godt undertrykke støj og forstyrrende signaler. På den måde udarbejder softwaren et diagram med resultater på de steder, hvor der findes partialudladninger. Takket være optimeringerne er identifikationen og lokaliseringen af partialudladninger på spændingsførende kabler nu også mulig under betingelser, hvor tidligere apparater – grundet et højt og forstyrrende støjniveau – svigtede.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik