Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Danmark kommer ikke længere ved at gøre uddannelserne kortere, fremhæver IT-Branchen.
  • Danmark kommer ikke længere ved at gøre uddannelserne kortere, fremhæver IT-Branchen.

02.03.2023, 13:58

IT-Branchen: Danmark kommer ikke længere ved at gøre uddannelserne kortere

Regeringens udspil til en uddannelsesreform rummer gode takter, men der er også steder, der tegner til at kunne blive en uddannelses- og erhvervsmæssig katastrofe, udtaler administrerende direktør Natasha Friis Saxberg, IT-Branchen.


”Vi er positive over for regeringens ambition om at styrke matchet mellem uddannelserne og erhvervslivet. Her er det et rigtigt godt greb at øge andelen af erhvervskandidater, da det er en god vej til at skabe tættere samspil mellem erhvervslivet og uddannelserne. Det er ekstra positivt, at optaget af udenlandske studerende samtidigt styrkes da det vil være med til at øge arbejdsudbuddet, herunder antallet af it-uddannede,” udtaler IT-Branchens administrerende direktør Natasha Friis Saxberg.

Reformudspillet indeholder dog en anbefaling om, at man forkorter halvdelen af kandidatuddannelsespladserne til 1,25-årige kandidater, hvilket IT-Branchen mener er den helt forkerte vej at gå:

”Vi er meget skeptiske overfor forslaget om at halvere kandidatuddannelser. Danske virksomheder konkurrerer på innovation, viden og om at være længst fremme i forhold til at kunne løse nogle af de store udfordringer, vi globalt står overfor. Derfor bør vi også gå efter stadig mere veluddannet arbejdskraft for at kunne klare os i den internationale konkurrence,” siger Natasha Friis Saxberg, og fortsætter:

”Vores medlemmer oplever, at den 2-årige kandidattid er afgørende i forhold til at sikre det høje vidensniveau og den specialisering, som forventes af kandidaterne i dag. Især hvis vi som land skal være førende på blandt andet grønne teknologier og digitalisering”.

For IT-Branchen er det derfor helt centralt, at STEM-uddannelserne friholdes. Timetallet er generelt højt på disse kandidatuddannelser og derfor kan de ikke forkortes uden at det går ud over kvaliteten. Regeringens lægger da også op til, at der skal være færre kortere kandidater her.

”Vores håb er, at fritagelse af STEM-uddannelserne bliver en central del af forhandlingerne, og at regeringen vil være lydhør. Vi kan ikke forkorte de tekniske tunge it-uddannelser, uden at det går ud over kvaliteten. Det klare signal fra de danske teknologivirksomheder er, at de har behov for øget specialisering, ikke mindre”.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik