Topbanner


Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)  
Administrerende direktør Mads Obling Rasmussen (t.h.), Clobotics Wind Services EMEA, giver hånd på aftalen om overtagelse af Danish Blade Service med virksomhedens direktør og grundlægger Brian Bendixen (t.v.).
  • Administrerende direktør Mads Obling Rasmussen (t.h.), Clobotics Wind Services EMEA, giver hånd på aftalen om overtagelse af Danish Blade Service med virksomhedens direktør og grundlægger Brian Bendixen (t.v.).

28.10.2021, 12:06

Clobotics opkøber Danish Blade Service

Clobotics Denmark ApS meddeler, at selskabet har overtaget den danske virksomhed Danish Blade Service ApS, som betegnes som førende inden for vedligehold og reparation af vindmøllevinger, og som servicerer kunder i hele Europa.


Clobotics startede med inspektion af vindmøllevinger og dataanalyser, og er nu klart nummer 1 i Kina og stærkt repræsenteret i Europa, Sydafrika, Sydøstasien og Nordamerika, fastslår administrerende direktør Mads Obling Rasmussen, Clobotics Wind Services EMEA,  i forbindelse med opkøbet af Danish Blade Services, der indlemmes i det dansk-baserede datterselskab af Clobitics-koncernen:

“Vi er glade for, at Brian Bendixen og Lars Wichmann-Hansen har samme holdning til, at teknologien kan medføre væsentlige forbedringer indenfor det arbejdstunge vindmøllemarked med hensyn til drift og vedligehold og dermed forhøje kvalitets- og dokumentationsstandarden væsentligt. Clobotics’s ledende teknologi samt Danish Blade Sercvices mere end 20 års erfaring vil medvirke til, at vi kan ændre branchen fundamentalt,” fastslår  Mads Obling Rasmussen. 

Brian Bendixen og Kim Wichmann-Hansen er enige, og påpeger, at cirka halvdelen af det årlige velligeholdsbudget for en vindmølle bruges til uforudsete udgifter, og eftersom vindmøller bliver stadig større, er det den rigtige kombination af hands-on-erfaring og teknologi. 

Clobotics, som er baseret i henholdsvis Esbjerg, Seattle og Shanghai har årelang referencer indenfor drone-baseret inspektion af både on- og offshore vindmøllevinger. Analyse er foretaget med kunstig intelligens, Al, og firmaet betegner sig selv som globalt markedsførende i dette felt. Desuden har Clobotics aktuelt introduceret “Raven”, et system til indsamling/dokumentation af reparationsdata og er i gang med at teste en reparationsrobot, flere reparationsmaterialer og Al-baseret analyser af vindmøllernes ydeevne.  

Opkøbet forventes fuldendt primo næste år forudsat myndighedsgodkendelse af handlen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4) Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik