Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Chr. Hansen-koncernen har indgået overtagelsesaftale med tyske Jennewein Biotechnologies hidtidige ejere.
  • Chr. Hansen-koncernen har indgået overtagelsesaftale med tyske Jennewein Biotechnologies hidtidige ejere.

22.09.2020, 14:08

Chr. Hansen overtager Jennewein Biotechnologie

Chr. Hansen Holding meddeler, at ingredienskoncernen har indgået en aftale om at overtage det tyske selskab Jennewein Biotechnologie.


Jennewein Biotechnologie, der  er førende inden for humane mælke-oligosaccharider (HMO'er), overtages af Chr. Hansen-koncernen, og opkøbet passer godt ind i den danske ingredienskæmpes strategi om at lave bolt on-opkøb inden for mikrobiologi og fermentering.

Forretningen for humane mælke-oligosaccharider - sukkermolekyler som forekommer i høje mængder i modermælk og bruges i produktion af eksempelvis modermælkserstatning - er således et marked kategoriseret ved høj vækst, fremhæver Chr. Hansen.

HMO'er produceres industrielt via fermentering, som er et kerneområde for det danske selskab. Derfor er opkøbet ifølge Chr. Hansen selv en oplagt mulighed for at opdyrke betydelige skalafordele inden for fermentering og hente gode synergier.

Jennewein Biotechnologie har omtrent 100 ansatte og hovedsæde i Bonn, mens dele af produktionen er outsourcet.

Chr. Hansen planlægger at investere mere end 200 millioner euro i produktionen frem mod 2025 - inklusive købet af en allerede eksisterende fabrik, for at kunne imødekomme efterspørgslen. En stor del af den ventede efterspørgsel er allerede sikret via langsigtede kontrakter, oplyser det danske selskab.

Chr. Hansen betaler 310 millioner euro - svarende til godt 2,3 milliarder kroner - på gældsfri basis for det tyske selskab.

Chr. Hansens forventninger til regnskabsåret 2019/2020 påvirkes ikke af opkøbet, og det samme er tilfældet for de langsigtede forventninger.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik