Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Verdens første 66 kiloVolt FRT-tester, som er designet af R&D til at opnå et typegodkendelsescertifikat, er aktuelt leveret ved Vestas' prototypevindmølle ved Østerild.
  • Verdens første 66 kiloVolt FRT-tester, som er designet af R&D til at opnå et typegodkendelsescertifikat, er aktuelt leveret ved Vestas' prototypevindmølle ved Østerild.

31.08.2021, 12:47

66 kiloVolt FRT-tester udviklet af R&D

R&D A/S meddeler, at selskabets Test Systems-afdeling har udviklet et skrædersyet Fault Ride Through, FRT, testsystem til Vestas’ on- og offshorevindmøller.


Vindmølleindustriens kunder kræver til stadighed større vindmøller for at reducere de gennemsnitlige energipriser pr. produceret MegaWatt. Resultatet er øget kompleksitet og højere krav til fremtidige test af vindmøllerne. R&D, der udvikler viden og dynamiske Turnkey-testsytemer, har aktuelt leveret et testsystem til Vestas, som skal bruges på en ny stor prototypevindmølle, der er blevet installeret hos Det Nationale Testcenter i Østerild.

Ved vindmøllen krævedes et typegodkendelsescertifikat, da de er forpligtet til at leve op til de gældende regler for elnettet, som forsyningsselskabet har opstillet. For at kunne dokumentere at reglerne er opfyldt, har R&D udviklet den første og eneste reelle 66 kiloVolt FRT-tester, der kan gennemføre test med gyldige resultater. Et vigtigt element i konceptet er den mobile tilgang, der understøtter felttest. FRT-testene består af over- og underspændingstest ved forskellige amplituder, hvor acceptkriterierne er at opretholde vindmøllens elnetforbindelse. Ydermere følger 66 kiloVolt FRT-testeren internationale netkoder og har spændingsfald ifølge Bollen C, Bollen D.

R&D har udviklet en FRT-tester baseret på de specifikke krav, som Vestas har kommunikeret. Målet er for eksempel at udføre en zero-voltage ride-through (ZVRT) ved et spændingsniveau på 66 kiloVolt, fortæller R&D's Project Director Gregor Krause. 

I Danmark er Østerild et af de bedste områder til at teste store vindmøller. Mest afgørende er testcentrets placering nær havet, hvilket resulterer i høje vindstyrker. Det kræver nemlig en gennemsnitlig vindhastighed på mindst 8 meter/sekundet i 100 meters højde for at kunne teste de store vindmøller.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik