Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Teknologisk Instituts aktuelle analyse viser, at der via Opfinderrådgivningen de seneste fem år, alene på 20 ideer, er skabt 1,1 milliarder i omsætning globalt og 835 millioner i Danmark. (Foto: Teknologisk Institut)
  • Teknologisk Instituts aktuelle analyse viser, at der via Opfinderrådgivningen de seneste fem år, alene på 20 ideer, er skabt 1,1 milliarder i omsætning globalt og 835 millioner i Danmark. (Foto: Teknologisk Institut)

19.02.2024, 12:12

Hjælp til opfindere skaber milliardomsætning

Når danske opfindere får hjælp til at få deres ideer i produktion, skabes der en milliardstor omsætning for virksomhederne, viser aktuel rapport fra Teknologisk Institut.


Det er ofte ganske almindelige mennesker, som får unikke og værdifulde ideer. Og flere får succes med deres opfindelser uden at skulle leve en tilværelsen som iværksættere, fordi de får hjælpe til licensaftaler, konstaterer Opfinderrådgivningen på Teknologisk Institut, som de sidste 51 år, fortroligt, uafhængigt og gratis har hjulpet borgere i Danmark videre med deres ideer med det primære formål, at ideerne bliver til opfindelser, produkter og services. Gennem licensformidling til eksisterende virksomheder, skaber de værdi for samfundet i form af arbejdspladser og omsætning, viser en aktuel rapport fra Teknologisk Institut, som også viser, at der de seneste fem år, alene på 20 ideer, er skabt 1,1 milliarder kroner i omsætning globalt og 835 millioner i Danmark, fremhæver leder af Opfinderrådgivningen, centerchef Lene Grønning, Teknologisk Institut:

"Gode ideer fra danske borgere, som bringes til virkelighed, har en kæmpe betydning for Danmark. I Opfinderrådgivningen hjælper vi hvert år tusindvis af iderige danskere med at undersøge deres gode ideer, og vi er eksperter i at formidle licensere opfindelser til eksisterende virksomheder. Hvis, og når, en ide er moden til det, hjælper vi med at skabe kontakt til interesserede virksomheder og sikre et samarbejde mellem opfinderen og virksomheden. Det smarte er, at allerede etablerede virksomheder har de muskler der skal til, når ideen for alvor skal introduceres til markedet," fortæller Lene Grønning.

For at skabe indsigt i værdien samt effekterne af Opfinderådgivningens indsats har Teknologisk Institut i 2007, 2010, 2017 og i 2023 indhentet data fra de involverede parter, altså opfindere og licenstagende virksomheder.

"Resultatet af effektmålingen i 2023 er baseret på 82 licensaftaler, der er indgået i perioden 2018 til 2022. Heraf har vi fra de omsætningsmæssigt største licensaftaler udvalgt 20 og målt deres akkumulerede effekter og med et resultat på næsten 2 milliarder er det tydeligt, at danskernes ideer er penge værd. De bedste opfindelser opstår når en opfinder ser og løser et konkret behov, som kan have global interesse," siger Lene Grønning.

Opfinderrådgivningen på Teknologisk Institut er finansieret af Uddannelses- & Forskningsstyrelsen som en resultatkontrakt og er gratis til rådighed for alle danskere og de deltagende virksomheder.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik