Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Filterserie-eksempler fra AVS Danmark.
  • Filterserie-eksempler fra AVS Danmark.

22.03.2023, 15:58

Fjern olien fra trykluft

Den sikreste måde at undgå olie i luftkompressorer er ved at anvende oliefri kompressorer, fremhæver AVS Danmark ApS, Hedehusene.


Trykluft-løsninger såsom dyser, luftknive og luftforstærkere har meget tætte åbninger, der kan blive tilstoppet af forurenende stoffer som partikler, kondensat og smøremiddel. Olie og snavs kan samle sig inde i dem og forhindre dem i at fungere korrekt.

Uden nogen form for filtrering vil enhver olie i lufttilførslen passere videre i processen til produktet. Uanset om det er bevidst eller ej, er der normalt olie til stede i en trykluftforsyning. Nogle gange er olien til stede i lufttilførslen med vilje, da mange pneumatiske enheder kræver en mængde olie for at holde de indre bevægelige dele smurt. Andre gange skyldes det luftkompressoren, da mange af disse bliver smurt med en konstant tilførsel af olie.

Helt uundgåeligt ender noget af denne olie i lufttilførslen og efterhånden som stempelringene slides, vil mere olie passere forbi og ende i systemet. Selv om det holdes på et minimum med korrekt vedligehold, er det umuligt at forhindre, med mindre der bruges en oliefri kompressor.

For at fjerne olie fra lufttilførslen tilbyder AVS en serie af koalescerende filtre, der kan fjerne meget fin vanddamp samt resterende olie.

Sker der trykfald under trykluftfiltrering, kan det ses på energiomkostningerne. For at opretholde det krævede driftstryk skal trykfald kompenseres med tilsvarende højere kompressor ydeevne. Konsekvensen er et større energiforbrug, hurtig slitage på kompressoren og dermed højere omkostninger.

Flere informationer www.avsdanmark.dk


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik