Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
DI er parat med massiv rådgivning om AI til erhvervslivet, understreger branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI Digital. (Foto: Kasper Hjorth/Büro Jantzen)
  • DI er parat med massiv rådgivning om AI til erhvervslivet, understreger branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI Digital. (Foto: Kasper Hjorth/Büro Jantzen)

22.02.2024, 10:22

DI skærper AI-rådgivningen

Alle danske virksomheder skal nu forholde sig til AI-forordningen, der faldt på plads primo februar. Derfor lancerer DI nu en massiv rådgivningsindsats, der skal guide især SMV’er gennem forordningens kringelkroge.


I samarbejde med blandt andet advokatfirmaerne Bird & Bird, Poul Schmith/Kammeradvokaten og den digitale mærkningsordning, D-mærket, lancerer DI nu en pakke af juridiske værktøjsløsninger. De skal guide især SMV’er gennem AI Acten/AI-forordningen, som faldt endelig på plads den 2. februar, oplyser branchedirektør   Camilla Ley Valentin, DI Digital:  

"Det er vigtigt for vores samfund og for den danske konkurrenceevne at vores erhvervsliv kommer i gang med at bruge kunstig intelligens. Derfor er det også vigtigt, at alle danske virksomheder nu forholder sig til, hvad forordningen konkret betyder for dem. Det er svært og uoverskueligt for de fleste. Her kommer DI Digital i samarbejde med vores medlemmer til hjælp med en værktøjskasse, der har konkrete guides, vejledninger, skabeloner med videre," siger Camilla Ley Valentin.  

"Der er stadig en række usikkerheder i forhold til, hvordan forordningen vil blive implementeret i Danmark. Men det vil være ærgerligt at sætte gang i projekter, som vil blive ulovlige, og derfor er der behov for hjælp til alle de virksomheder, der står klar til at gøre brug af AI," siger Camilla Ley Valentin.  

Hun mener samtidig, at brugen af AI bliver en gamechanger for erhvervslivet i hele verden:  

"De, der ikke kommer godt i gang med AI, vil blive udkonkurreret af dem, der gør. Det gælder ikke kun i Danmark men i hele verden. Derfor opfordrer vi til, at virksomhederne kommer i gang nu. Det arbejde vil vi gerne hjælpe virksomhederne med, med vores guides," siger Camilla Ley Valentin, der desuden mener, at det er helt klart, at der vil blive sat flere restriktioner på brugen, så det sikres, at brugen er ansvarlig og ikke krænker borgeres og virksomheders rettigheder: 

"Derfor vil det også i stigende grad blive et konkurrenceparameter, at man kan dokumentere sin digitale ansvarlighed," siger Camilla Ley Valentin. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik