Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
IT-erhvervet har stort set uændret beskæftigelse, viser den seneste opgørelse.
  • IT-erhvervet har stort set uændret beskæftigelse, viser den seneste opgørelse.

17.04.2024, 14:12

Beskæftigelsen står stille i IT-erhvervet

Der er ikke sket meget i forhold til beskæftigelsen eller lønnen i IT-erhvervet, viser de seneste tal for 4. kvartal 2023 ifølge IT-Branchen.


I slutningen af 2023, var der 107.330 ansatte i IT-erhvervet i Danmark, hvilket er 120 ansatte færre i forhold til året før - svarende til et fald i beskæftigelsen på 0,1 procent, påpeger IT-Branchens direktør Natasha Friis Saxberg:

”For første gang i ti år så vi i starten af 2023, at antallet af beskæftigede stagnerede. Og den tendens er fortsat året ud. Men vi kommer også fra et tårnhøjt beskæftigelsesniveau, så det kommer ikke bag på os, at den generelle afmatning i erhvervslivet også kan mærkes i IT-erhvervet,” udtaler Natasha Friis Saxberg.

IT-Branchen forventer, at beskæftigelsen på det danske arbejdsmarked og i it-branchen stadig vil være præget af rentestigninger og den globale vækstafmatning, som præger vores primære eksportmarkeder, i 2024.

Udgangspunktet er en rekordhøj beskæftigelse, og der er stadig mange IT-virksomheder, der melder om mangel på arbejdskraft og forgæves rekrutteringer.

”Når den globale usikkerhed bliver mindre, forventer vi, at vi vil se en fornyet vækstfase for branchen, da rigtigt mange virksomheder vil investere i både AI, cybersikkerhed og den grønne omstilling. Så vi tror, at branchen også vil vokse i antallet af medarbejdere fremover,” siger Natasha Friis Saxberg.

Den generelle afmatning på markedet kan også læses i lønstigningerne. I 4. kvartal var gennemsnitslønnen 53.700 kroner pr. måned, hvilket er en stigning på  3,3 procent i forhold til året før. Til sammenligning var den gennemsnitlige lønstigning for erhvervslivet i samme periode på 4,6 procent.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik