Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Ved Teknologisk Institut Robotteknologi i Odense etableres nu Space Robotics Lab.
  • Ved Teknologisk Institut Robotteknologi i Odense etableres nu Space Robotics Lab.

02.05.2024, 11:34

Space Robotics Lab indvies ved Robotbrag

Når der 30. maj holdes Robotbrag og DIRA Business 2024 hos Teknologisk Institut Robotteknologi i Forskerparken Fyn, så er der også indvielse af Space Robotics Lab.


“Space Robotics Lab” hedder Teknologisk Instituts robotlaboratories kommende initiativ, som skal imødekomme den stigende efterspørgsel for robotteknologi til rummet. Robotter til rummet kræver noget særligt for at kunne udføre deres opgave. De skal i særlig høj grad være robuste, da de skal fungere i udfordrende miljøer præget af stråling, tryk og voldsomme temperatursvingninger, understreger Teknologisk Institut videre forud for indvielsen, som sker i forbindelse med årets Robotbrag-arrangement den 30. maj, oplyser centerchef Henrik Jacobsen:

“Udforskning af rummet har for alvor taget fart i de seneste år. Danske rumvirksomheder oplever i den forbindelse større efterspørgsel, og vi ønsker at understøtte udviklingen ved at kunne tilbyde rådgivning og test af robotteknologi og materialer – og på den måde give dansk robotteknologi de bedste kort på hånden til fremtidens rummissioner”, siger Henrik Jacobsen.

Projektchef Kristian Skaarup, Teknologisk Institut, understreger, at selv om rummet kan virke fjernt for danske virksomheder, så kommer udviklingen i laboratoriet også til at gavne virksomheder uden for rumfartsindustrien:

“Robotteknologi til rummet kræver høj præcision og ekstrem robusthed. Udvikling af det vil også kunne komme jordnære virksomheder til gavn. Herudover skal robotter kunne reparere og i sidste ende også skille produkter ad til genbrug, da adgang til nye materialer er sparsomme, når du befinder dig så langt fra nærmeste pakkepostcentral. Og bedre udnyttelse af eksisterende materialer er i høj grad en udfordring, som også skal løses her på Jorden som en del af den grønne omstilling”, siger Kristian Skaarup.

Når Space Robotics Lab indvies får besøgende mulighed for at opleve, hvordan mobile robotter kan designes for at kunne overleve i hårde miljøer som rummet. Derudover vil man kunne se eksempler på, hvordan en robotarm kan bruges på en rumstation, og hvordan 3D-print kan bruges til at fremstille avancerede dele til rummissioner i printet metal.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik