Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Schouw & Co.-direktør Jens Bjerg Sørensen glæder sig over resultaterne i første kvartal 2024.
  • Schouw & Co.-direktør Jens Bjerg Sørensen glæder sig over resultaterne i første kvartal 2024.

01.05.2024, 10:48

Løftet indtjening hos Schouw & Co

Schouw & Co. meddeler, at man løftede indtjeningen til 625 millioner i årets første kvartal, hvilket svarer til en stigning på 28 procent sammenlignet med samme periode i 2023. Samtidig blev pengestrømmen fra driften betydeligt højere end året før. Schouw & Co. forventer en positiv udvikling i resten af 2024 og hæver forventningerne til årets indtjening.


Industrikonglomerat Schouw & Co. har fået en fornuftig begyndelse på 2024, da både indtjeningen og pengestrømmen fra driften blev markant højere i første kvartal end i samme kvartal i 2023. Det giver fortsat optimisme i koncernen, som ejer de seks danske industrivirksomheder Biomar, GPV, HydraSpecma, Borg Automotive, Fibertex Personal Care og Fibertex Nonwovens. Indtjeningen i 1. kvartal landede på 625 millioner kroner (EBITDA). Pengestrømmen fra driften på 171 millioner var en forøgelse på 266 millioner i forhold til de tre første måneder af 2023.

"I Schouw & Co. har vi fokus på at forbedre driftsindtjeningen i virksomhederne og skabe et godt cash flow fra driften, og det er lykkedes i 1. kvartal. Den forbedrede indtjening skyldes først og fremmest et usædvanligt godt kvartal i vores største virksomhed, Biomar, der øgede indtjeningen med 131 procent til 270 millioner (EBITDA), mens Borg Automotive og Fibertex Nonwovens også realiserede et bedre resultat end sidste år," siger administrerende direktør Jens Bjerg Sørensen, Schouw & Co., og fortsætter: 

"Vi har fået en tilfredsstillende begyndelse på 2024, og vi hæver forventningerne til driftsindtjeningen for hele året med 60 millioner Vi forventer nu en indtjening i intervallet 2,74 til 3.04 milliarder".

Fremgangen i indtjeningen i 1. kvartal skal ses i lyset af, at koncernens omsætning på 7,9 milliarder var 9 procent mindre end året før, hvilket primært skyldtes lavere priser på råvarer og komponenter.

Schouw & Co. har gennem de seneste år arbejdet målrettet på at tilpasse sig de omskiftelige forhold på markederne. Geopolitiske konflikter, udfordringer i de globale forsyningskæder og økonomisk afmatning på nogle markeder kræver, at de seks virksomheder i porteføljen kan reagere på de ændrede vilkår.

"Det er en kompleks opgave, når vores virksomheder tilsammen har 100 faciliteter fordelt i 35 lande, men virksomhederne har været rigtig dygtige til at tilpasse sig. Der er ingen tvivl om, at koncernens risikospredning giver gode muligheder for udvikling. Samtidig giver vores finansielle styrke virksomhederne mulighed for at positionere sig godt med adgang til produktionsfaciliteter og forsyninger," siger Jens Bjerg Sørensen.

Blandt andet på grund af virksomhedernes evne til at omstille sig ser Schouw & Co. positivt på udviklingen i koncernen i den resterende del af 2024. Koncernen forventer at fastholde det høje aktivitetsniveau fra 2023, hvor omsætningen og driftsindtjeningen var på det højeste niveau i koncernens 145-årige historie. De lyse udsigter for 2024 skyldes ikke mindst, at der er en god underliggende efterspørgsel i 2. halvår, hvor Schouw & Co. nu forventer at realisere en omsætning på mellem 34,8 og 37,3 milliarder, mens forventningerne tidligere lå 0,5 millliader lavere.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik