Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Susanne Damvig og Jesper Damvig har her taget opstilling i Taastrup-virksomhedens store AM-maskinrum.
  • Susanne Damvig og Jesper Damvig har her taget opstilling i Taastrup-virksomhedens store AM-maskinrum.

30.03.2020, 10:17

Værnemiddelfremstilling hos Damvig

Damvig A/S har valgt at tilbyde at bidrage med virksomhedens Additive Manufacturing-teknologi, AM, og således tage del i fremstillingen af 3D-printede løsninger til det danske sundhedsvæsen.


Hos Damvig i Taastrup, der er en del af den svenske Prototal AB-koncern, og dermed blandt Nordens førende 3D print-virksomheder, har man i forbindelse med den aktuelle Covid-19-krise stillet sin kapacitet til rådighed for fremstilling af blandt andet vitale emner og dele til sundhedssektoren, såsom dele til respiratorer, ansigtsmasker og -skærme eller noget helt fjerde, oplyser direktør Susanne Damvig.

Det er især aspektet om tilpassede seriestørrelser, nærhed og tid, der er afgørende faktorer i forbindelse med Covid-19-udbredelsen, er det vigtigt at der rykkes nu. På Damvigs fabrik i Taastrup kan man lokalt AM-fremstille vitale sundhedsemner:

"Vi stiller gerne vores kompetencer og kapacitet til rådighed i denne ekstraordinære tid. Uanset om det for eksempel handler om komponenter til respiratorer, ansigtsmasker, -skærme eller noget fjerde, er man velkommen til at henvende sig. Så skal vi nok rykke hurtigt. Vores eksperter er praktikere og vant til at føre en tæt dialog om tegninger og produktion. Damvig er klar til at handle, hvis ønsket er til stede," siger Susanne Damvig.

 

Taastrup-virksomheden har mere end 20 års ekspertise i at producere sofistikerede løsninger inden for en bred vifte af materialer (SLS, SLA, Polyjet, FDM, MJF, PUR OG prototypeværktøj).

 

Således råder man over noget af markedets mest avancerede teknologi inden for AM-området, og virksomheden er vant til tæt og intensivt industrisamarbejde og erfaringer inden for stort set alle brancher. I årenes løb har Damvig i forvejen blandt andet leveret AM-fremstillede emner til den danske hospitalssektor.

 

AM-fremstillede løsninger er karakteriseret ved, at det er muligt hurtigt lokalt at fremstille skræddersyede løsninger og at der er kort fra skitse til færdig kvalitetsløsning, fremhæver Susanne Damvig, der leder virksomheden sammen med teknologidirektør, og bror, Jesper Damvig.

 

Damvig-fremstillingen indgår i en aktuel YouTube-video fra Danish AM Hub, der kan ses ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik