04.10.2024, 11:06
Tirsdag til torsdag har FoodTech 2024 i MCH-Messecenter Herning samlet udbydere og besøgende om fremtidens fødevareteknologi. Blandt udstillerne fremhæves messen for at være spækket med dialog, sparring, netværk, relationer, samarbejder og handler.
FoodTech 2024 har markeret sin position som fødevareforædlingens mødested, og årets messe har været kendetegnet ved synergien, der opstår mellem de godt 265 udstillere og de mange besøgende kombineret med udstillingens højteknologiske løsninger og fremsynede indsigt, lyder det fra MCH's administrerende direktør Georg Sørensen, der sammenfatter de tre dage:
"Jeg glæder mig over udstillernes tilbagemeldinger om både nye relationer og styrkelse af de eksisterende. Alt i alt viser det personlige møde igen sin store værdi, og der skal lyde en stor tak til udstillere og besøgende, der sammen med vores mange samarbejdspartnere har skabt tre perspektivrige dage med faglige, personlige dialoger samt en rigtig god messestemning".
Blandt de mange udstillere på årets FoodTech fandt man automations-virksomheden Scanlox, der deltog for første gang og havde medbragt to store nyheder i form af en AGV-maskine møntet netop på fødevareindustrien og en omnimobil AMR-maskine. Og Scanlox fik i den grad bekræftet, at FoodTech er det rette sted at præsentere innovative teknologier:
"Vores nye maskiner er blevet taget rigtig godt imod, og det har været enormt vigtigt for os at kunne kigge folk i øjnene og blive klogere på, hvad kunderne efterspørger. Det er helt essentielt for os og vores produkter, og vi har mødt repræsentanter fra alle de store fødevarevirksomheder, så vi er meget tilfredse. I det hele taget er det gået fremragende, og vi har fået overvældende mange leads og virkelig god respons - det har været ekstraordinært godt, og vi har erfaret, at FoodTech favner et segment, der er særdeles vigtigt for os," konstaterer administrerende direktør Jan Jakobsen, Scanlox.
Også den globale fødevaremaskine-virksomhed Urschel deltog i år for første gang på FoodTech, hvor man var imponeret over messens netværksmæssige kvaliteter. Virksomheden, der især er kendt for sine teknologier inden for opskæring af fødevarer, sætter pris på Foodtech som mødested og tager også hjem med spændende forretningsmæssige perspektiver i bagagen:
"Vi har været meget positivt overraskede og fået flere leads, end vi havde forventet. FoodTech er en god måde at få vores navn ud på, og vi har både fået reetableret kontakten med gamle kunder og mødt en masse nye, potentielle kunder. Det er vigtigt, at vi har et branchesamlende sted som FoodTech, og vores netværk er væsentligt styrket efter tre dage på messen - så det er på alle måder værdiskabende for os at deltage," fastslår regional salgschef Thomas Baioumi, Urschel.
De besøgende kunne udvide horisonter ved såvel den netop intrdoucerede Global Dilemma Conference, der stillede skarpt på vigtigheden af at accelerere den grønne omstilling i fødevareindustrien. Blandt de mange keynote speakers var Sofie Carsten Nielsen, CEO, European Biosolutions Coalition, der præsenterede Danmarks frontposition i udviklingen af nye teknologier og understregede den politiske vilje, der ifølge hende er nødvendig for at sikre, at disse teknologier forbliver i Europa.
I det ligeledes tilføjede innovationsområde Future Food Lab blev der blandt andet fremvist teknologier til hjemmeproduktion af øl og ost, mens man på IFC Water Congress og Water & Energy blandt andet kunne få indsigt i optimering af vand- og energiressourcer i den industrielle sektor og et indblik i danske styrkepositioner inden for vandteknologi. Også Plastindustrien var på plads med en indsigtsfuld konference, ligesom nyheden World of Beer blandt andet klædte bryggere på med info om seneste teknologi med relevans for ølbrygning samt gav inspiration til kombinationer af øl og ost.
FoodTech 2024 blev samlet besøgt af 7.066 denne gang. 15. udgave af messen vil finde sted om godt to år; 27. til 29. oktober 2026.
Vi samarbejder med,
og er talerør for følgende: