Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Med ifm electronics tilstandsbaserede vedligeholds -og overvågningssoftware Moneo, kan man trådløst opsamle data til overvågning af processer og maskiner, fremhæver producenten.
  • Med ifm electronics tilstandsbaserede vedligeholds -og overvågningssoftware Moneo, kan man trådløst opsamle data til overvågning af processer og maskiner, fremhæver producenten.

18.05.2022, 15:22

Trådløs tilstandsovervågning

En softwareløsning for opsamling af data til overvågning af processer og maskiner er introduceret af ifm electronic GmbH.


Danske ifm electronic A/S meddeler, at moderselskabet, på basis af mange års erfaringer inden for sensorik, har integreret disse i de softwareløsninger til tilstandsovervågning, som firmaet nu præsenterer. 

Med løsningerne får industrien flere muligheder for at samle data op fra OT-kilder til at kunne implementere data i et IT-system, så processer og maskintilstand kan overvåges, fremhæves det videre.

Det er enkelt at begynde opsamlingen af data fra ifm´s IO-Link master til den tilstandsbaserede vedligeholdelses -og overvågningssoftware, Moneo. Det kræver blot at man har en LAN-forbindelse. Med den aktuelle version af Moneo, der kører på en virtuel maskine, er det blevet nemmere at få forbindelse til det interne netværk. Moneo er en on-premise-løsning, der analyserer historiske data, overvåger tilstand på maskiner og alarmerer ved tilstandsændringer.

Der er situationer hvor det ikke er muligt at få trukket et netværkskabel til steder, der skal overvåges. Det kan eksempelvis være måling af temperaturen i en mobil kølecontainer, vibrationerne på en lastbil eller niveauet på en brønd langt ude på en mark. I disse tilfælde kan det være svært at få samlet data ind, så det er samlet på en on-premise server.

En løsning er at forbinde IO-Link master til Moneo trådløst ved hjælp af en Site Manager, og protokollen kaldet Logtunnel. Den virker ved at lave en tunnel mellem to til flere Site Managers. Efter det er sat op, kan Moneo forbindes direkte til IO-Link masteren, som om det var på samme net.

En anden løsning med en PLC, som er tilsluttet et køretøj, eksempelvis en fejebil eller slamsuger. Her kan man via Site Manageren, logtunnel og ifm´s eget software - LR Agent - begynde at samle data op til on-premise i Moneo-installationen eller en database.

Et sidste eksempel er via ifm´s trådløse IO-Link master, kaldet IO-Key, hvor der bliver sendt data direkte fra en IO-Link sensor til skyen. Data kan så ved hjælp af ifm´s software LR Agent hentes ned og føres ind i Moneo, eller en database, så al data er samlet.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik