Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)  
Laboratoriechef Helle Gottschalk Nygaard, Dansk Gasteknisk Center, er udset til overordnet projektleder for etablering af Testcenter for brinteknologi.
  • Laboratoriechef Helle Gottschalk Nygaard, Dansk Gasteknisk Center, er udset til overordnet projektleder for etablering af Testcenter for brinteknologi.

01.07.2021, 16:38

Testcenter skal gøre brintdrømme og klimaambitioner til virkelighed

Dansk Gasteknisk Center og FORCE Technology har fået en bevilling på 6,8 millioner kroner fra Green Labs DK-programmet til at etablere et testcenter for brintteknologi. Centeret bliver det første af sin slags i Danmark og skal hjælpe energisektoren med den krævende, men nødvendige omstilling til brint og Power-to-X.


Brint er nøglen til en grønnere energisektor og til at indfri regeringens klimamål. Men en omstilling til brint og Power-to-X kræver et teknologisk og teknisk kvantespring – ikke mindst er der brug for  større testfaciliteter. Derfor opretter Dansk Gasteknisk Center og FORCE Technology nu Testcenter for brintteknologi, der skal hjælpe aktørerne i energisektoren med omstillingen til brint.

”Brint stiller nye og særlige krav til energisektoren. Det er ikke nogen uproblematisk gas at håndtere, og der er for eksempel en lang række sikkerheds- og miljømæssige aspekter, vi også skal tage højde for. Derfor er gode testfaciliteter en forudsætning for at lykkes, og med Dansk Gasteknisk Center og FORCE Technologys erfaring på området er det naturligt, at vi går ind og løfter den opgave,” siger Helle Gottschalk Nygaard, der er laboratoriechef i Dansk Gasteknisk Center og overordnet projektleder for etablering af Testcenter for brinteknologi.

Testcenter for brintteknologi bliver til med 6,8 millioner kroner i støtte fra Green Labs DK under Det Energiteknologiske Udviklings- & Demonstrationsprogram, EUDP.

Testcenteret underbygger den danske energi- og klimapolitik og muliggør en fremtid, hvor brint spiller hovedrollen. Samtidig understøtter centeret sektorkobling – altså det at flytte energi mellem fx el, varme, gas, industri og transportbrændsler.

Testcenteret kommer til at ligge i forbindelse med FORCE Technologys faciliteter i Brøndby og Dansk Gasteknisk Center i Hørsholm, men der vil ud over de stationære testfaciliteter også blive tale om mobile faciliteter, der kan flyttes derhen, hvor behovet er


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4) Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik