Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Direktør Troels Blicher Danielsen, TEKNIQ Arbejdsgiverne, glæder sig over regeringsudspillet, men rejser spørgsmålet om hvordan arbejdskraftudbuddet i praksis kan udvides?
  • Direktør Troels Blicher Danielsen, TEKNIQ Arbejdsgiverne, glæder sig over regeringsudspillet, men rejser spørgsmålet om hvordan arbejdskraftudbuddet i praksis kan udvides?

07.09.2021, 10:34

TEKNIQ Arbejdsgiverne: Solidt grønt arbejdskraft-fokus

TEKNIQ Arbejdsgiverne ser flere gode takter i regeringens reformudspil; ”Danmark kan mere I”, og dets ønske om at øge arbejdsudbuddet og styrke erhvervsuddannelsernes grønne fokus.


Der er flere gode takter i det reformudspil, som regeringen har præsenteret i dag. Det er den umiddelbare reaktion fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, efter at udspillet ”Danmark kan mere I” blev offentliggjort med særligt arbejdskraft i fokus:

”Det er især vigtigt, at regeringen med udspillet signalerer, at den har forstået behovet for at styrke arbejdsudbuddet på et tidspunkt, hvor virksomhederne allerede står med en akut mangel på arbejdskraft,” siger direktør Troels Blicher Danielsen, TEKNIQ Arbejdsgiverne, og fortsætter:

“Nu glæder vi os til at se, hvordan det så kommer til at foregå i praksis”.

Han glæder sig over, at regeringen har lyttet til erhvervslivets kald om at øge investeringerne i erhvervsuddannelserne:

”Det er en absolut nødvendighed at sikre strømmen af kvalificeret faglært arbejdskraft, hvis vi vil opfylde den grønne målsætning. Det er vigtigt, at der nu kommer konkret handling bag de mange flotte ord om de faglærtes centrale rolle i den grønne omstilling,” siger han, og uddyber:

”Derfor bliver det også spændende at se, hvordan regeringen vil realisere tankerne om klimaerhvervsskoler. Vi har længe efterspurgt nye ideer på erhvervsskoleområdet, og har samtidig ført an for at gøre uddannelserne indenfor især installations- og industriområdet så fremsynede som muligt”.

Troels Blicher Danielsen peger desuden på det generelle behov for at gøre det mere attraktivt at blive faglært:

”Det er også derfor, vi eksempelvis har anbefalet initiativer som en hævelse af topskattegrænsen og en tidligere indsats i folkeskolerne for at hverve flere unge til erhvervsskolerne. Og vi håber, at disse ting kan blive en del af de kommende forhandlinger om regeringens udspil,” siger han.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik