Topbanner


Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
TEKNIQ Arbejdsgiverne har aktuelt indgået en aftale med Valified, der skal sikre, at medlemmerne kan minimere det administrative bøvl i den grønne omstilling af samfundet, fremhæver direktør Troels Blicher Danielsen, TEKNIQ Arbejdsgiverne.
  • TEKNIQ Arbejdsgiverne har aktuelt indgået en aftale med Valified, der skal sikre, at medlemmerne kan minimere det administrative bøvl i den grønne omstilling af samfundet, fremhæver direktør Troels Blicher Danielsen, TEKNIQ Arbejdsgiverne.

26.10.2021, 09:52

TEKNIQ Arbejdsgiverne giver hjælpende hånd til den grønne omstilling

Danske virksomheder står over for stigende krav om at kunne dokumentere deres grønne fodaftryk fra kunder, samarbejdspartnere og myndigheder. Derfor har TEKNIQ Arbejdsgiverne indgået en aftale, der sikrer, at organisationens medlemmer kan minimere det administrative bøvl i den grønne omstilling af samfundet.


Den grønne omstilling er brolagt med et stigende krav om dokumentation. Det kan være nødvendigt men også besværligt. Derfor har TEKNIQ Arbejdsgiverne indgået en samarbejdsaftale med Valified. Det er en digital platform, der gør det nemmere og enklere at skaffe data samt måle, rapportere og arbejde struktureret med at dokumentere ens eget arbejde med den grønne omstilling:

”Vi står over for en markant grøn omstilling af samfundet de næste ti år. For at vi lykkes med den grønne omstilling, er det afgørende, at TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemmer – har adgang til værktøjer, der gør det muligt at løfte opgaven kost-effektivt og samtidig skaber masser af forretningsværdi. Derfor er vi meget glade for samarbejdsaftalen med Valified. Det er endnu et skridt i retningen af at blive Danmarks grønne og digitale arbejdsgiverforening,” siger direktør Troels Blicher Danielsen, TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Virksomhederne møder i dag krav og ønsker fra kunder og samarbejdspartnere i industrien og byggeriet om at kunne dokumentere sit arbejde med den grønne omstilling samt at kunne dokumentere sit CO2-aftryk. Nogle kunder ser også gerne, at TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemmer skal kunne dokumentere, hvordan deres løsninger kan hjælpe til at nå målsætningen om at mindske udledningen af CO2 med 70 procent i 2030. 

For at det skal lykkes, kræver det konkrete løsninger og standardiseret data på tværs af brancher. Når mange virksomheder i samme branche bruger den samme platform til rapportering om bæredygtighed og klima, skabes viden, som kan gøre os langt klogere på virksomhedernes indsats, og som yderligere kan kvalificere arbejdet med omstillingen. På denne måde ønsker TEKNIQ Arbejdsgiverne at gå forrest, og arbejde konkret med, hvordan den grønne omstilling kan omsættes til konkret handling, som for eksempel sænkelse af energiforbruget. 

Kravene til omstilling vil være konstant stigende mange år frem, og Valifieds direktør, Lars Nymann Andersen peger på, at tiden er inde til konkret handling:

”Løsningen på problemet er ikke endnu mere udvalgsarbejde. Det gælder om at komme i gang i praksis. Virksomheder på platformen høster allerede konkurrencefordele, fordi de kan vise, at de arbejder med omstilling og har styr på rapporteringen. Valified er en skalérbar og dynamisk løsning, som alle virksomheder kan få gavn af nu og her, og som er designet til nemt at imødekomme nuværende og fremtidige krav,” siger Lars Nymann Andersen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik