Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)  
Bæredygtighedsprojektet med solspejle på Brøndby Stadion får både stor dansk og international opmærksomhed, meddeler den danske iværksættervirksomhed Second Sun.
  • Bæredygtighedsprojektet med solspejle på Brøndby Stadion får både stor dansk og international opmærksomhed, meddeler den danske iværksættervirksomhed Second Sun.

13.09.2021, 12:42

Solspejle gør Brøndby Stadion 100 procent bæredygtigt

Brøndby Stadion bliver nu det første i verden med en 100 procent bæredygtig og økonomisk løsning i form af 100 kvadratmeter solspejle, der tilfører græsset det manglende sollys. Solspejlene gavner græssets vækst og samtidig spares elektricitet.


Brøndby IF og den grønne tech-virksomhed Second Sun har gennem de seneste år samarbejdet om at etablere denne løsning, og nu melder også flere klubber i Danmark, Spanien, Tyskland og England sig på banen for at blive en del af denne grønne fremtid. 

Ole Palmå, der er administrerende direktør i Brøndby IF, fortæller, at innovation og teknologiudvikling er en del af Brøndby IF både på og udenfor banen. Med opsætningen af Second Suns solreflektor-system på stadion kan man derfor slå flere fluer med ét smæk: Støtte en dygtig teknologisk iværksættervirksomhed, agere bæredygtigt og også gennem systemet opnå en besparelse på den kunstige belysning på banen.

Second Suns system er baseret på spejle, som automatisk vil spejle solen ned på det ønskede område på grønsværen, hvor behovet er. Systemet er en dansk opfindelse, som både er bæredygtig og yderst økonomisk sammenlignet med alternative løsninger som eksempelvis kunstig belysning og solceller. 

Et forsigtigt skøn på den årlige energibesparelse, og dermed også den økonomiske besparelse ved brug af systemet, er op til mellem 50 og 100 procent for et professionelt stadion i Europa – afhængigt af stadions størrelse, geografiske placering og eksisterende udstyr – og dermed også en 50 til 100 procent reduktion af CO2-aftrykket.

”Vi er meget glade for samarbejdet med Brøndby IF, som har taget godt imod vores idèer og innovative løsning. Vi har testet systemet grundigt, og resultaterne viser, at refleksionen af sollyset fra vores spejle reelt gavner væksten i græsset. Vi har nu udvidet med 100 kvadratmeter solreflektor-spejle opsat på den nordlige tribune. Opsætningen her har givet genlyd i fodboldverdenen, og vi har fået flere henvendelser fra andre stadions i Danmark, Spanien, Tyskland og England,” fastslår Second Sun-CEO Nicolai Moustgaard.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)  
 
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik