Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Bürkert anbefaler sine aktuelle MS09-sensorer til eksempelvis brug ved vandanalyser.
  • Bürkert anbefaler sine aktuelle MS09-sensorer til eksempelvis brug ved vandanalyser.

22.02.2023, 12:42

Sensorer til vandanalyser

Bürkerts aktuelt introducerede sensortype MS09 er en løsning, der kan overvåge eksempelvis vandparametre, hvor der p.t. er øget bevågenhed.


Stadig strengere love og regler kræver, at man overholde grænseværdier for bestemte vandparametre ved rensning af drikkevand. Eksempelvis er grænseværdien for nitrat i drikkevandet i hele Europa 50 milligram/liter.

Dertil kommer, at drikkevandet i områder med ekstensivt landbrug og den deraf følgende brug af gødningsmidler i stadig højere grad bliver belastet med nitrat, og det gør det stadig sværere at overholde den gældende grænseværdi. Det gør det endnu vigtigere løbende at overvåge disse vandparametre, eksempelvis med Bürkerts sensortype MS09, fremhæver producenten

I naturligt forekommende vandområder, men også i drikkevand og renset spildevand, er der desuden forekomster af forbindelser, der kun er langsomt bionedbrydelige, f.eks. lignin, tannin og humus. Ved brug af SAC254-sensorer, som eksempelvis den aktuelle type MS08, kan man også overvåge grænseværdierne for opløste organiske substanser i vandet og på den måde udelukke de sidste sikkerhedsrisici for forbrugerne.

I de aktuelle sensorer, type MS08 og type MS09, sker SAC254- og nitratovervågningen efter princippet om optisk absorptionsmåling. De organiske forbindelser, der er opløst i vandet, absorberer specifikke bølgelængder i UV-lysspektrummet. Ved at måle absorptionen kan der ved hjælp af algoritmer drages konklusioner om koncentrationen af disse stoffer i vandet
.
Sensoren type MS08 anvender optisk absorptionsmåling til kompensation for turbiditet, og det realiseres ved hjælp af 2 lysdioder og en sensor. Ud over SAC254- og turbiditet 530-værdierne kan værdierne TOCeq, BODeq og CODeq også måles ved hjælp af applikationsspecifik korrelation.

Sensoren type MS09 er udstyret med en xenon-blitzlampe som lyskilde og kan måle nitratindholdet med færre fejl via tre forskellige sensorkanaler.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik