Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Dobots CR-serie omfatter nu også seks-aksede cobots med nyttelast op til 20 kilogram.
  • Dobots CR-serie omfatter nu også seks-aksede cobots med nyttelast op til 20 kilogram.

24.05.2023, 08:10

Seks-akset cobot

Dobot Robotics har lanceret CR20A - som er en kollaborativ robot, en såkaldt cobot, udstyret med dobbelt end-effector-tilslutning


Dobot Robotics CR20A er en cobot med ekstra høj nyttelast og baseret på den seneste teknologi, så robottens ydeevne, som inkluderer en nyttelast på 20 kilogram, og en arbejdsradius på 1.700 millimeter med en repeterbarhed på +/- 0,1 millimeter, er i stand til at håndtere, pakke og palletere tung last, bearbejde store emner og langsømssvejse i komplekse scenarier. Den forhandles i Danmark af Dia-Tech.

Udstyret med avancerede dynamiske algoritmer, reduceres CR20A’s resterende vibration med 50 procent under højhastighedsstop, hvilket øger robottens pålidelighed. Det forbedrer produktionseffektiviteten markant i scenarier med tung last, fremhæver producenten.

CR20A leveres med en dedikeret procespakkesoftware til palletering, svejsning og andre komplekse opgaver.  Muligheden for at kombinere CR20A-cobots med disse procespakker giver brugerne mulighed for at tilpasse og implementere løsningerne med nogle få enkle opsætningstrin.

Den højere nyttelast understøttes af en innovativ elektromagnetisk bremsebeskyttelsesmekanisme, som automatisk aktiveres i tilfælde af strømafbrydelse. Det forhindrer robotarmens end-of-arm-tools i at falde af, og sikrer således, at der ikke sker nogen forskydning under opstart og nedlukning.

I produktionsapplikationer kan mange robotters faktiske belastning ændre sig grundet procesjusteringer. For at undgå problemer forårsaget af betydelige belastningsafvigelser har CR20A en belastningsauto-detektionsfunktion.

CR20A understøtter Ethernet/IP og Profinet og kan problemfrit forbindes til andre automationssystemer via PLC. Derudover er den udstyret med 24 kanaler med universelle IO-porte, der understøtter PNP/NPN-kredsløb.

Konventionelle industrirobotter er vanskelige at installere og mangler fleksibilitet, mens lette cobots ikke er i stand til at opfylde kravene til nyttelast og armlængde. CR20A løser disse problemer, og lanceringen af CR20A er endnu en milepæl i Dobots CR-produktlinje, som nu omfatter et komplet sortiment af cobots med nyttelast fra 0,5 til 20 kilogram, der således dækker en endnu bredere vifte af applikationer.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik