Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Der er tale om investeringer i størrelsesordenen 93 millioner kroner frem mod 2030 i Center for Industriel Mekanik, CIM, ved SDU.
  • Der er tale om investeringer i størrelsesordenen 93 millioner kroner frem mod 2030 i Center for Industriel Mekanik, CIM, ved SDU.

SDU-Center for Industriel Mekanik på vej

Syddansk Universitet, SDU, går sammen med Bitten & Mads Clausens Fond, Linak, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune om at oprette et Center for Industriel Mekanik, CIM, med forskning, laboratorier og tilhørende ingeniøruddannelser inden for mekanikområdet.


Repræsentanter fra SDU, Bitten &Mads Clausens Fond, Linak, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune har aktuelt indgået en aftale om oprettelsen af Center for Industriel Mekanik, CIM.

Centret skal rumme flere uddannelser inden for mekanikområdet på diplom-, bachelor-, kandidat- og ph.d.-niveau samt unikke laboratoriefaciliteter og en forskningsenhed i international topklasse inden for mekanik, fremhæver parterne.

Trods stigende optag på landets ingeniøruddannelser over de senere år kommer Danmark til at stå over for massiv mangel på højtuddannet teknologisk arbejdskraft i 2025 og frem. CIM oprettes for at imødegå manglen på ingeniører, således at virksomhederne kan fastholde produktionen i Danmark.

Med forskning i verdensklasse, eftertragtede uddannelser og industrielt samarbejde kommer CIM til at underbygge de førerpositioner, Syddanmarks virksomheder har på de globale markeder. Det vil samtidig styrke den bæredygtige udvikling, virksomhedernes indsatser generelt har i fokus.

Med etableringen af CIM styrkes vidensniveauet og økosystemet inden for produkter såsom elbiler, vindmøller og robotter.

Det er ikke første gang, at de fem parter går sammen om at oprette et center. I oktober sidste år blev Center for Industriel Elektronik, CIE, indviet. CIE har på rekordtid etableret sig som et fyrtårn inden for effektelektronik og bevist, hvad offentlige instanser som Region Syddanmark, Sønderborg Kommune og SDU kan udrette i samarbejde med globale virksomheder som Danfoss og Linak.

Der er enestående muligheder for synergieffekter mellem de to centre, som blandt andet kan hjælpe til med at fremme de grønne løsninger, som klimaforandringerne kræver. Center for Industriel Mekanik vil med uddannelser og forskning blandt andet understøtte virksomheder inden for vindindustrien, e-mobilitetsbranchen og energieffektivisering.

Det er målet for CIM at opbygge forskningsfaciliteter og tilknytte en international anerkendt forskergruppe på 30+-medarbejdere frem mod 2030. Centret sikrer på den måde virksomhedernes adgang til forskningsbaseret viden, fremhæves det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik