06.09.2024, 15:52
Kohberg Bageriet har gennem årene implementeret robotter og automatisering for at forbedre arbejdsmiljøet og effektivisere produktionen. Nu deler virksomheden erfaringerne, og videregiver gode råd til, hvordan man opnår succes med brugen af robotter.
Ved Kohbergs højteknologiske produktionslinjer arbejder cirka 500 medarbejdere til dagligt arbejder side om side med robotter, for at producere nogle af de fødevarer, man kan finde i supermarkederne. Og her er mange af de manuelle og tungere opgaver for bagerne blevet reduceret betydeligt med robotteknologi, og i de senere år også cobots.
Bagernes hovedopgave på produktionslinjen i dag er således at overvåge processerne og eventuelt foretage mindre, manuelle justeringer af de færdige produkter, hvis der er behov for det. Den tunge og ensformige del af arbejdet er overtaget af robotter og automationssystemer, men der er stadig potentiale til at øge automatiseringen yderligere.
I øjeblikket er Kohberg i gang med et automatiseringsprojekt, hvor planen er, at nogle robotarme skal have direkte kontakt med produkterne. Det stiller blandt andet særlige krav til fødevaresikkerheden. Men, fødevaresikkerheden er blot én af mange parametre, man skal forholde sig til, når man går ind i en ny automatiseringsproces, fortæller Peter Dam Krag, som er seniorprojektleder ved Kohberg.
Virksomheden har sammen med seks andre virksomheder delt ud af sine erfaringer og givet et indblik i, hvordan de har grebet automatiseringen an, og hvilke barrierer man skal være opmærksom på. Det har Kohberg Bageriet gjort i rapporten “Robotteknologi og kunstig intelligens i dansk industri: Udbredelse, potentiale og udfordringer”.
Hele rapporten kan ses ved at klikke her
Vi samarbejder med,
og er talerør for følgende: