Topbanner


Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
"Branchens rejse mod netto-nul-CO2-Lejeproduktion accelererer, og denne milepæl illustrerer både vores førende position og vigtigheden af samarbejde. Ovako og SKF har en lang historie sammen, og dette er endnu et håndgribeligt eksempel på, hvordan vi arbejder hen imod mere cirkulær industriel udvikling," CEO for SKF, Rickard Gustafson.
  • "Branchens rejse mod netto-nul-CO2-Lejeproduktion accelererer, og denne milepæl illustrerer både vores førende position og vigtigheden af samarbejde. Ovako og SKF har en lang historie sammen, og dette er endnu et håndgribeligt eksempel på, hvordan vi arbejder hen imod mere cirkulær industriel udvikling," CEO for SKF, Rickard Gustafson.

28.09.2022, 14:44

Reducerer CO2-udledning for rulleleje med 90 procent

SKF er sammen med den svenske stålproducent Ovako lykkedes med at reducere CO2-udledningen ved produktionen af et standard sfærisk rulleleje med 90 procent, fremhæver parterne. 


Et rulleleje fremstillet på SKF's Net Zero-fabrik i Gøteborg, hvor der benyttes genbrugsstål fra Ovakos fabrik i svenske Hofor har set dagens lys.

For at demonstrere mulighederne med virksomhedernes samarbejde er lejet allerede monteret i en kran på Hofors-fabrikken. Her er det et af hundredvis af forbundne lejer, der muliggør smidig drift og mindre uplanlagt nedetid, fremhæves det.

Gøteborg-fabrikken er den tredje SKF-fabrik, der opnår netto-nul-CO2-udledningsstatus, og en del af koncernens ambitioner om at opnå netto-nul-Co2-emissioner på tværs af alle aktiviteter inden 2030.

Takket være en række procesforbedringer og investeringer har Ovako i dag opnået CO2-neutralitet for alle sine aktiviteter. De globale produktionssites anvende således 97 procent genanvendt indhold og fossilfri elektricitet, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik