Topbanner


Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Mere pålidelighed på lange vandringer med i.Sense EC.B-rebløftesensor betyder, at brugerne kun har brug for én sensor til tilstandsovervågning i realtid for kæder på 35 meter eller mere, fremhæver Igus. (Illustration: Igus GmbH)
  • Mere pålidelighed på lange vandringer med i.Sense EC.B-rebløftesensor betyder, at brugerne kun har brug for én sensor til tilstandsovervågning i realtid for kæder på 35 meter eller mere, fremhæver Igus. (Illustration: Igus GmbH)

27.09.2022, 10:42

Reb-løftesensor til intelligent tilstandsovervågning af energikæder

Igus lancerer med i.Sense EC.B en reb-løftesensor til intelligent tilstandsovervågning af energikæder i længder over 35 meter.


Sne, is, snavs, fremmedlegemer eller en bøjet rende: der er en lang række ydre påvirkninger, der kan få selv den mest robuste, holdbare energikæde til at svigte under drift. 

Igus GmbH meddeler, at man for at undgå ikke-planlagte nedetider og de dermed forbundne omkostninger nu tilbyder brugerne det gennemprøvede i.Sense EC.B system til overvågning af tilstanden i energikæden. Potentielle kædebrud kan detekteres lynhurtigt, selv på meget lange vandringer. Den nye reb-løftesensor betyder, at der nu kun kræves en enkelt sensor til intelligent tilstandsovervågning for kæder på mere end 35 meter. 

Udvidelsen af måleområdet fra 80 til 999 millimeter eliminerer behovet for den anden sensor på den faste endeside. Den længere målevej giver også bedre præcision over lange vandringer. Hvis der opdages brud, udløser sensoren straks en besked, og evalueringsmodulet sender et signal til systemets styreenhed. To sensorer kan også tilsluttes i.Sense GEN II-evalueringsmodul. Hvis de er tilsluttet styresystemets digitale I/O porte, kan de også bruges til at udløse en hurtig systemafbrydelse. Reb-løftesensoren er kompatibel med alle tidligere leverede EC.B systemer og i.Sense moduler, og kan også integreres i IIoT-koncepter.

Igus i.Sense-systemet har allerede bevist sit værd i mange brancher, f.eks. i meget dynamiske applikationer i bilindustrien. Men Industrie 4.0 stiller stigende krav til maskiner og overvågningssystemer - som kransystemer demonstrerer. Kraner arbejder hurtigere og hurtigere, efterhånden som vandringerne bliver længere og længere. Dette fordrer et robust, holdbart energiforsyningssystem. 

"Vi ønsker, at kranførerne skal drage fordel af den positive i.Sense EC.B erfaring i bilindustrien," siger Richard Habering, leder af forretningsenheden for smart plastics hos Igus, og fortsætter: 

"For sikker, fejlfri håndtering af mange tunge kabler under ugunstige miljøforhold tilføjer statusregistrering i realtid under hele vandringen en enorm værdi for havne- eller kranoperatører."

Ud over den længere måleafstand er reb-løftesensoren kendetegnet ved vejrbestandighed og robusthed, hvilket gør den interessant til også udendørs applikationer. Fuldautomatiske kransystemer er eksempelvis modtagelige for uventede nedetider, fordi de er ubemandede. For optimal beskyttelse mod uventede fejl kan kranførere bruge den pålidelige i.Sense EC.B overvågningssystem i stedet, fremhæves det.

Tidlige advarsler om systemfejl fra i.Sense EC.B-systemet reducerer også omkostningerne betydeligt: anskaffelsesomkostningerne er lavere, da der kun kræves én sensor til tilstandsovervågning i realtid for kæder på 35 meter eller mere, og vedligeholdsomkostningerne kan reduceres. I stedet for at vedligeholde deres systemer med jævne mellemrum kan virksomheder udføre tilstandsbaseret vedligeholdelse og undgå unødvendig eller tidlig kædeudskiftning, fremhæver Igus.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik