Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
I denne uge starter det første hold på Global Growth Robotics-skaleringsprogrammet, fortæller CEO Mikkel Christoffersen, Odense Robotics.
  • I denne uge starter det første hold på Global Growth Robotics-skaleringsprogrammet, fortæller CEO Mikkel Christoffersen, Odense Robotics.

20.09.2021, 09:52

Program skal løfte robotvækstpotentiale

Odense Robotics og Industriens Fond har lavet et skaleringsprogram, som skal realisere vækstpotentialet i den danske robotindustri. Det første hold på Global Growth Robotics starter i denne uge og over det næste halvandet år skal programmet gøre 50 ambitiøse danske robot-, automations- og dronevirksomheder klar til at konkurrere på det globale marked.


50 ambitiøse robot-, automations- og dronevirksomheder skal over det næste halvandet år gennemgå et unikt skaleringsprogram fra Odense Robotics og Industriens Fond, der skal gøre dem klar til at realisere deres globale vækstambitioner. Det første hold starter i denne uge, og for automationsvirksomheden Tentoma er det en effektiv genvej til at for alvor opbygge en global konkurrencedygtig forretning.

“Efterspørgslen på automatiserede løsninger stiger verden over. Men hvis danske robot-, automations- og dronevirksomheder skal være konkurrencedygtige globalt, skal de ikke kun levere innovative løsninger – de skal også drive god forretning,” lyder det fra direktør Thomas Hofman-Bang, Industriens Fond, som sammen med Odense Robotics står bag skaleringsprogrammet, som skal realisere vækstpotentialet i den danske robotindustri.

“Nogle af robotbranchens mest succesfulde personer står klar til at dele deres unikke erfaringer gennem programmet Global Growth Robotics. Samtidigt får den enkelte virksomhed hjælp fra en coach til at omdanne viden til en eksekverbar vækstplan. Programmet skal indfri vækstpotentialet i nogle af landets mest ambitiøse robot-, automations- og dronevirksomheder – og dermed styrke Danmarks globale position som førende robotnation,” siger CEO Mikkel Christoffersen, Odense Robotics.

Tentoma A/S er blandt deltagerne på det første hold, der starter i denne uge. Automationsvirksomheden producerer og sælger pakkemaskiner, som reducerer både brugen af plastemballage og energi. Efter en millioninvestering fra en række fonde og private investorer, kigger Tentoma nu mod resten af Europa og USA. Global Growth Robotics skal hjælpe virksomheden med at indtage en større del af markedet og nå endnu længere ud over landets grænser:

“Vi har bevist, at vores produkt har gang på jord. Og vi har sikret en millioninvestering, som skal finansiere vores vækstrejse. Nu skal vi for alvor ud i verden – og derfor deltager vi i Global Growth Robotics,” siger  Tentoma-direktør Henrik Raunkjær, og fortsætter:

“Vi ser programmet som en effektiv måde for hele vores ledergruppe at afprøve og udvikle vores samlede strategi og forretningsmodel. Programmets indhold og sammensætning ser meget relevant og ambitiøst ud, og jeg kan godt lide at man fokuserer så klart på skalering. Vi har store forventninger til, hvad forløbet kan gøre for vores virksomhed”.

Den danske robotindustri har inden for de sidste ti år udviklet sig til et af Danmarks mest lovende eksporteventyr, der i dag tæller mere end 300 virksomheder og beskæftiger 8.500 medarbejdere. Analyser fra Damvad Analytics viser desuden, at robotindustrien har potentiale til at skabe op mod 25.000 arbejdspladser i Danmark frem mod 2025.

Der er også store forventninger til det skræddersyede program fra Industriens Fond: 

“Vi ser frem til at følge udviklingsrejsen for de lovende virksomheder i programmet,” fastslår Thomas Hofman-Bang.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik