Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)  
PKP-stepmotorer anbefales af Eegholm blandt andet til transportbåndsløsninger.
  • PKP-stepmotorer anbefales af Eegholm blandt andet til transportbåndsløsninger.

25.11.2021, 14:52

Præcis positionering på transportbånd

PKP-stepmotorer fra Orientalmotor har en opløsning på 200 step pr. omdrejning, og er en kompakt stepmotor med højt moment og lav varmeudvikling, som Eegholm A/S anbefaler til brug ved behov for præcis positionering på eksempelvis transportbånd.


Kundeansvarlig Poul-Henning Nielsen fra Eegholm bistår gerne, hvis man vil vide mere om eksempelvis PKP-stepmotoren fra Orientalmotor, somhar et maksimalt drejningsmoment, der er omkring 1,2 til 1,7 gange højere end en standard PK-stepmotor i samme byggestørrelse. 

Med den mere kompakte PKP-stepmotor kan altså opnås det samme høje drejningsmoment som en standard PK-motor i en større byggestørrelse, hvilket betyder, at anlæggets størrelse kan reduceres tilsvarende.

Varmeudviklingen hos PKP-serien er betydeligt reduceret i forhold til andre motorer i samme byggestørrelse. Her er tale om en temperatursænkning på mere end 10 grader. Den lavere varmeudvikling giver motoren en markant længere levetid og gør, at motoren er velegnet til kontinuerlig drift, fremhæver Poul-Henning Nielsen.

Stepmotoren bruger 30 procent mindre energi i forhold til sammenlignelige produkter fra PK-serien. Desuden kan mindre strømforsyninger og drivere anvendes og på den måde reduceres CO2-udledningen yderligere.

Andre grunde til at vælge stepmotorer er ifølge Eegholm, at stepmotorer har en opløsning på 200 step/omdrejning (1,8 grader/step), højere drejningsmoment end en standard PK-stepmotor i samme byggestørrelse, bredere udvalg af byggestørrelser, da de fås fra 20 og op til 60 millimeter samt mulighed for gear.

Tekniske data:  2 faser, step fra 0,05 til 1,8, moment fra  0,014  til 4 Newtonmeter, byggestørrelser  20/28/35/42/ 56,4/60 millimeter.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)  
 
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik