Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Lifeline Robitics Covid-19-podningsrobot, der aktuelt er under afsluttende tests for endelig godkendelse var i fokus ved WHINN i Odense.
  • Lifeline Robitics Covid-19-podningsrobot, der aktuelt er under afsluttende tests for endelig godkendelse var i fokus ved WHINN i Odense.

26.11.2020, 07:04

Poderobot skabt på rekordtid

Robotforskere fra Syddansk Universitet har sammen med virksomheden Lifeline Robotics A/S på rekordtid udviklet en fuldautomatisk robot, som kan pode for Covid-19.


Sundhedspersonalets behov for beskyttelse i forhold til at stille med ressourcer til den store Covid-19-podningsopgave er løst af robotforskere fra Syddansk Universitet, SDU, og virksomheden Lifeline Robotics, der på rekordtid har udviklet en fuldautomatisk podningsrobot.

Poderobotten er aktuelt præsenteret for regionens anlægs- og innovationsudvalg, der 25. november besøgte Week of Health and INNovation, WHINN, der i år holdes for sjette gang i Odense, og de fik her demonstreret, hvordan poderobotten virker.

Lægelig direktør Kim Brixen, OUH, har fulgt udviklingen af podningsrobotten med stor interesse:

"Selv om vi har uddannet blandt andet studerende til at pode, involverer arbejdet stadig mange sygeplejersker og læger, som er efterspurgte i andre sygehusfunktioner. Så der er et meget stort potentiale i at automatisere Covid-19-testningen," siger Kim Brixen, og tilføjer, at det også gælder inden for massescreening på arbejdspladser, ved grænsekontrol og i lufthavne.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik