Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Simatic Drive Controller, der i én enhed kombinerer en Simatic S7-1500 Controller med Motion Control-teknologi og sikkerhedsfunktionalitet med en Sinamics S120 Drive Controller.
  • Simatic Drive Controller, der i én enhed kombinerer en Simatic S7-1500 Controller med Motion Control-teknologi og sikkerhedsfunktionalitet med en Sinamics S120 Drive Controller.

18.02.2020, 14:03

Motion Control med integrereet drevstyring

En pladsbesparende Drive Controller bestående af en Simatic S7-1500 PLC med udvidet Motion Control funktionalitet og en Sinamics S120 Drive Controller leveres nu samlet i én enhed. Enheden har integreret sikkerhedsfunktionalitet for både controlleren og drevet.


Siemens lancerer Simatic Drive Controller, der i én enhed kombinerer en Simatic S7-1500 Controller med Motion Control-teknologi og sikkerhedsfunktionalitet med en Sinamics S120 Drive Controller, hvilket sparer plads. Det gør det nemmere at implementere kraftfulde, kompakte og fleksible automatiseringsløsninger. Controllerens højere ydeevne anbefales til applikationer med mange akser, eksempelvis i emballage-, trykkeri- og  tekstilmaskiner.

Controlleren er tilgængelig i de to ydelsesklasser: CPU 1504D TF og CPU 1507D TF. Takket være den integrerede sikkerhedsfunktionalitet til controller og drev kan selv høje krav til operatør- og maskinsikkerhed opfyldes, fremhæver Siemens. Simatic Drive Controller er udstyret med  interface-muligheder som tre Profinet-interfaces og en Profibus-interface til kommunikation med eksempelvis HMI, I/O og andre drevsystemer samt integreredeI/O’er. Det gør det muligt at opbygge dynamiske Motion Control-systemer, påpeges det videre.

Med funktionen Cross-PLC synchronousoperation, som nu er tilgængelig i alle CPU'er, er det også muligt at implementere anvendelsen af gear og kamaksler på tværs af CPU'er, så der næsten ikke er nogen grænser for antallet af akser. 

Ud over fordelingen af ydelsen mellem flere CPU'er kan modulære automatiseringskoncepter således nemt implementeres med Cross-PLC synchronous operation. Engineeringen af Simatic Drive Controller effektivt foretages i TIA-Portalen, understreger Siemens.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik