Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)  
Fra venstre er det vicedirektør Line Fossing, Erhvervshus Sjælland, Andel-bestyrelsesformand Jens Stenbæk, CEO Lulu harms Larsen, FermHub Zealand, og bestyrelsesformand Christopher Kjølby Jensen, FermHub Zealand. (Foto: Tommy Frost)
  • Fra venstre er det vicedirektør Line Fossing, Erhvervshus Sjælland, Andel-bestyrelsesformand Jens Stenbæk, CEO Lulu harms Larsen, FermHub Zealand, og bestyrelsesformand Christopher Kjølby Jensen, FermHub Zealand. (Foto: Tommy Frost)

19.01.2022, 12:54

Millioner til industriel biofermentering-faciliteter

Andel øger el-selskabets økonomiske bidrag til region Sjælland og den grønne omstilling med en bevilling til Fermhub Zealand, der har modtaget 10 millioner kroner til at skabe et vækstmiljø for opstartsvirksomheder inden for industriel biofermentering. Faciliteterne samles i og ved Den Gamle Sukkerfabrik i Gørlev.


Andel skruer yderligere op for selskabets økonomiske bidrag til region Sjælland og den grønne omstilling. Senest har Andel i 2021 givet en ekstraordinær rabat på 400 millioner til alle andelshavere, og mange lokale ildsjæle og fællesskaber i Region Sjælland har gennem årene modtaget en donation, som nu følges op med en økonomisk håndsrækning på 10 millioner, til at  skabe Fermhub Zealands kommende vækstmiljø for opstartsvirksomheder inden for industriel biofermentering. Industriel biofermentering benyttes blandt andet til at producere nye sunde og bæredygtige fødevarer via fermentering med mikroorganismer som fx alger, gær, svampe og bakterier i lukkede sterile systemer:

”FermHub Zealand har gang i nogle spændende tanker og initiativer – herunder nye og mere bæredygtige metoder at producere fødevarer og fødevareingredienser på. De har oplagt muligheder for at styrke regionens position inden for biosolutions og industriel biofermentering. Regionen har pladsen og den viden, der skal til for at etablere et attraktivt vækstmiljø på området – og det vil vi gerne støtte op om”, siger Andel-bestyrelsesformand Jens Stenbæk.

Faciliteterne til arbejdet med biofermentering samles ved Den Gamle Sukkerfabrik i Gørlev, der således bliver en vestsjællandsk platform for et lovende vækstmiljø. På anlægget kan opstartsvirksomheder udvikle og opskalere biofermenterede produkter, som senere bliver til f.eks. proteiner og sunde Omega-3-fedtstoffer. Produkter, der i dag fremstilles på denne måde er fermentering af korn til øl, fermentering af druer til vin og fermentering af mælk til yoghurt og ost.

“I dag risikerer vi, at de innovative virksomheder kigger ud over landets grænser for at få efterprøvet deres teknologier og få en egentlig produktion i gang, da der her i Danmark indtil nu ikke har været nogen steder, hvor man kan afprøve, udvikle og opskalere sine teknologier i et rigtig professionelt og kommercielt fermenteringsmiljø. Det er ærgerligt, og derfor er det et selvstændigt mål at holde på de talenter og løsninger, vi har potentiale for at udvikle her i regionen. Vi er meget glade for det økonomiske bidrag og samarbejdet med Andel, som har givet os mulighed for at realisere dette mål”, siger Lulu Harms Larsen, co-founder og CEO for FermHub Zealand.

Projektet gennemføres i et partnerskab mellem Andel og FermHub Zealand i tæt samarbejde med Erhvervshus Sjælland.

“Målet er at skabe et spirende vækstmiljø med en underskov af opstartsvirksomheder inden for industriel bioproduktion, hvor FermHub Zealand støtter og udvikler iværksætterne, så de bliver levedygtige. Andel gør med deres bidrag en kæmpe indsats for Danmark, for Sjælland og for den lokale erhvervsindsats,” siger direktør Mads Váczy Kragh, Erhvervshus Sjælland.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4) Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik