Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Med en Trimble S7 totalstation og en Trimble R12i GNSS-enhed har Tavs Leonhardt effektiviseret sin arbejdsdag.
  • Med en Trimble S7 totalstation og en Trimble R12i GNSS-enhed har Tavs Leonhardt effektiviseret sin arbejdsdag.

01.07.2021, 07:08

Måleudstyr løfter præcision i elforsyningen

Konstant Net har løftet præcisionen i elforsyningen i kraft af investering i en Trimble S7-totalstation og en Trimble R12i-GNSS-enhed fra Geoteam. Blandt andet ved nybyggerier i Aarhus.


Flere lejligheder og flere mennesker kræver mere strøm. Og når antallet af lejlighedsbyggerier på landsplan er steget med over 450 procent de seneste fem år, så er det en udfordring, som forsyningsnettene og selskaberne bag har fået travlt med at løfte fortæller Tavs Leonhardt, landmålingstekniker hos Konstant Net:

"Der er en eksplosiv udvikling med nybyg i Aarhus, hvor vi skal opgradere ledningsnet, lægge større kabler og sætte nye transformerstationer. Som ledningsejere har vi desuden en kæmpe opgave ikke bare med at placere kabler i jorden, men også med at registrere, kategorisere og ajourføre deres eksakte lokation. Når man står på en byggeplads og graver et hul, så skal alle vide ned på centimeteren, hvor kablerne er, ellers bliver det en rigtig skidt oplevelse for både entreprenører og forbrugere," siger Tavs Leonhardt fra Konstant Net, hvis primære opgave er at drive, vedligeholde og udbygge elforsyningsnettet for at sikre en effektiv, bæredygtig og fremtidssikker energiforsyning.

Kombinationen af det massive byggeboom og LER-lovens stigende krav til digitalisering og præcision i forbindelse med ledningsregistrering har fået Konstant Net til at opgradere deres målegrej i samarbejde med Geoteam - Trimbles danske forhandler af landmåler udstyr. Med en Trimble S7 totalstation og en Trimble R12i GNSS-enhed har Tavs Leonhardt effektiviseret sin arbejdsdag:

"Vores eksisterende målegrej var aldrende og skulle opdateres, og vi kunne se, at Trimbles udstyr var fleksibelt. Al overgang har selvfølgelig sine knaster, men vi har ikke fortrudt. Det er blevet nemmere at nå vores arbejde og udstyret er intuitivt. Dataindsamling er blevet bedre og mere gnidningsløs, og al data og metadata, vi måler, kan vi sende direkte til vores servere, samt returnere fra serveren ud til instrumentet til brug for afsætning," siger Tavs Leonhardt.

En  software som Trimble Access kan virke simpel på overfladen, men i motoren bag gemmer der sig uanede muligheder. Konstant havde i første omgang selv forsøgt at lære softwaren af kende, og kastede sig i lag med kodetabeller og attributter, fremhæver leverandøren:

"Vi fangede hurtigt, at her kunne vi hjælpe kunden. I samarbejde med deres programmør drøftede vi forskellige muligheder, og fandt det set-up der gav mest mening for måleren i marken. Resultatet blev LEAN, hvilket medfører at Konstant i dag kan måle avanceret linje- og attributkodning med 1-2 tastetryk på controlleren for hvert objekt," fortæller Andreas Kirkby, landinspektør og kundekonsulent hos Geoteam.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik