Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Belimos EPIV4 flowventil, som en del af et bud på flowsensorløsning til HVAC-anlæg.
  • Belimos EPIV4 flowventil, som en del af et bud på flowsensorløsning til HVAC-anlæg.

21.02.2023, 15:38

Letanvendelige flowsensorer

Belimos flowventiler og -sensorer er tænkt til at give brugeren fuld kontrol over, hvordan flowet er gennem HVAC-anlægget – og kan således indstilles med en App på en Smartphone. Den trykuafhængige ventil og sensorens flow-max-begrænsning sikrer det ønskede flow gennem anlægget.


De aktuelt lancerede flowventiler og -sensorer fra Belimo er blevet lettere at indstille. Det kan man nu gøre med sin Smartphone og Belimo Assistant App. Der skal blot angives værdierne i App'en og ske overførsel af dem ved at holde telefonen hen til flowsensoren. Og det er lige så nemt at aflæse værdierne for flow- og glykolindhold – det kan App'en nemlig også, blot man holder sin Smartphone hen til flowsensoren.

Indstillingerne kan også overføres til flowsensor og -ventil, uden der er spænding på komponenterne. Altså før de er monteret i anlægget. Det betyder, at man kan indstille dem hjemme på værkstedet, hvis man vil, så de blot skal monteres i anlægget og forbindes. Ventilerne er desuden trykuafhængige, så de skal ikke indreguleres – det er ”Plug-&-Play”, fremhæver Belimo.

Belimos flowventil giver fuld kontrol over vandet i anlægget. De trykuafhængige ventiler leverer det flow, de skal, også selv om trykket i anlægget falder – for eksempel ved øget aktivitet og spidsbelastning. Samtidig sørger flowsensoren for at det maksimale flow gennem ventilen, som den er indstillet til, aldrig bliver overskredet. Så du kan sørge for, at der ikke løber mere vand hen over varmevekslere, spiraler osv., end at de kan udnytte varmeenergien. Og det forhindrer samtidig at dele af anlægget sluger alt vandet, mens andre dele får for lidt. På flere måder et stærkt værn mod energispild. Flowventilerne giver med andre ord fuld kontrol over, hvordan flowet er i anlægget.

Belimos EPIV4 flowventil er en motoriseret 2-vejs reguleringsventil kombineret med en flowsensor. Reguleringsventilen er en tætlukkende og selvrensende kugleventil. Sensoren måler flowet med ultralyd og leverer præcise data – både som en del af flowventilen og som selvstændig flowmåler. Begge komponenter er i kompakt design, der gør dem nemme at montere selv på steder, hvor der ikke er meget plads. Data kan ikke blot aflæses med Belimos App – komponenterne kommunikerer i de gængse feltbus-protokoller, så de er lette at integrere i bygningens styringssystem.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik