Topbanner


Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Underdirektør Tina Voldby, TEKNIQ Arbejdsgiverne, glæder sig over den fortsatte fremgang i indgåede uddannelsesaftaler i installationsbrancherne.
  • Underdirektør Tina Voldby, TEKNIQ Arbejdsgiverne, glæder sig over den fortsatte fremgang i indgåede uddannelsesaftaler i installationsbrancherne.

16.09.2021, 07:02

Lærlinge strømmer stadig til installationsbranchen

Antallet af uddannelsesaftaler i de danske el- og VVS-virksomheder er steget med næsten ti procent den første halvdel af 2021 i forhold til samme periode året før.


Der er godt gang i hjulene i den danske installationsbranche. Det kan også aflæses i de seneste tal fra Undervisningsministeriet, som viser, at antallet af nye lærlinge i el- og VVS-installationsvirksomhederne fortsætter himmelflugten, og i  perioden fra januar til juli har en vækst i antallet af indgåede uddannelsesaftaler på 9,8 procent (11,9 procent for elektrikeruddannelsen og 4,8 procent for VVS-energispecialist-uddannelsen) i forhold til samme periode i 2020.

”Det er virkelig flot, at virksomhederne kan blive ved med at sluse flere lærlinge ind på arbejdsmarkedet – især fordi det sker oven på et 2020, hvor vi i forvejen oplevede store stigninger – på godt 10 procent på el- og 19 procent på VVS-området,” siger underdirektør Tina Voldby, TEKNIQ Arbejdsgiverne

”Den lærlingepakke, vi fik sidste år, betød, at vi undgik et katastrofalt fald i virksomhedernes muligheder for at ansætte lærlinge. Efterfølgende har vi set, at ikke mindst installationsbranchen har klaret sig ganske fornuftigt igennem coronakrisen. Og endelig så har netop el- og vvs- virksomheder en stærk tradition for at uddanne et stort antal lærlinge. En tradition, som tydeligvis stadig lever i bedste velgående,” siger Tina Voldby, og forklarer:

”Samtidig har vi løbende arbejdet på at modernisere uddannelserne, så de klæder lærlingene på til en plads i frontlinjen for den grønne omstilling. Noget, som tydeligvis er populært hos de unge med tanke på det stigende optag på de to uddannelser”.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik