Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Vinderen, ud af 19 højt kvalificerede indstillinger, blev Aguardio, som her netop har fået overrakt prisen for den bedste IoT-løsning i 2021.
  • Vinderen, ud af 19 højt kvalificerede indstillinger, blev Aguardio, som her netop har fået overrakt prisen for den bedste IoT-løsning i 2021.

01.09.2021, 11:56

Lækagesensor er årets IoT-løsning

Aguardios vand- og energibesparende lækagesensor bliver den første vinder nogensinde af ’Årets bedste IoT-løsning”. Sensoren vinder på "et innovativt og klimavenligt produkt med stort markedspotentiale".


Ved andendagen af EOT 2021-messen i Herning tildelte dommerkomitéen Aguardio prisen Årets bedste IoT-løsning. 

Virksomheden fra fra Vejle har nemlig udviklet en lille IoT-enhed, der reducerer vand- og energiforbrug i bygninger. Via sensorer tænder Aguardio G2, når man går i bad, og et lille ur på enheden tager tid på badet og gør via en løsning i skyen den badende opmærksom på, hvor længe man har stået under bruseren. Denne visualisering af brusebadstiden har vist sig at være effektiv til at forkorte brusebadet og udløse vandbesparelser på op til 24 procent.

”Årets vinder er virkelig værd at holde øje med. Aguardio anvender i deres løsning både big data og nudging og sikrer på den måde, at den gode ide følges til dørs af let adgang til ændret adfærd. Det er den type løsning, vi har brug for. Aguardio har skabt et produkt, der både er gennemtænkt, godt gennemført og som også har rigtig gode skaleringsmuligheder. Stort tillykke herfra,” udtaler Carolina Benjaminsen, CEO for DigtalLead – Danmarks nationale klynge for digital teknologi.

”Jeg er imponeret over, hvor innovative de mange indsendte løsninger er. Og med vinderen Aguardio får vi en løsning, der både er klimavenlig og meget let at bruge. Jeg håber, Aguardio og de andre finalister kan inspirere til, at der bliver skabt endnu flere gode løsninger – for vi har potentialet i Danmark til at være førende på dette område,” siger Rikke Hougaard Zeberg, branchedirektør i DI Digital.

Dommerkomitéen håbede på at modtage ansøgninger med IoT-løsninger, der skaber værdi for brugere og samfundet, understøtter den grønne omstilling, bæredygtighed og bedre livskvalitet, men som også skaber en god forretning for ejerne eller udviklerne. Og blandt de indkomne 19 ansøgninger var der rigtig mange, der levede op til de krav. Det udløser stor optimisme for de kommende års udvikling inden for IoT hos dommerne:

”Teknologien Internet of Things rummer et stort potentiale i forhold til at arbejde med komplekse problemstillinger inden for blandt andet klima, men de modne løsninger og gode cases er stadig få. Finalisterne i årets IoT-løsning er alle eksempler på velfungerende løsninger med stort potentiale i forhold til at nedbringe ressourceforbruget i danske virksomheder og kommuner”, siger Jacob Høffer Larsen, Specialkonsulent, Digitalisering og Teknologi, KL.

”Der var mange virkelig innovative løsninger præsenteret ved dette års IoT-pris. IoT er virkelig modnet som teknologi, og danske virksomheder omfavner det for at løse de samfundsmæssige udfordringer”, fortæller Mirko Presser, Associate Professor, Aarhus University, BSS, BTECH, Digital Business Development.

”Baseret på det store antal af ansøgere og kvaliteten af løsningerne, er det tydeligt, at IoT bliver større og større. Samtidigt er det også tydeligt, at potentialet for løsningerne er meget større, end det der i dag er realiseret, så nu handler det om at få udbredt de gode løsninger endnu mere. Det håber vi, at denne pris er med til at gøre,” udtaler Anders S. Mynster fra FORCE Technology, formand for dommerkomitéen i 2021.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik