Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Selvkørende danske desinfektionsrobotter bliver nu sendt afsted til en række hospitaler i Kina for at hjælpe med at bekæmpe coronavirus, også kaldet COVID-19. Det sker efter, at Sunay Healthcare Supply i dag underskrev en aftale med den danske virksomhed UVD Robots i Odense. Fra venstre ses Per Juul Nielsen, CEO, UVD Robots ApS, Su Yan, CEO, Sunay Healthcare Supply samt Claus Risager, der er bestyrelsesformand i UVD Robots ApS.
  • Selvkørende danske desinfektionsrobotter bliver nu sendt afsted til en række hospitaler i Kina for at hjælpe med at bekæmpe coronavirus, også kaldet COVID-19. Det sker efter, at Sunay Healthcare Supply i dag underskrev en aftale med den danske virksomhed UVD Robots i Odense. Fra venstre ses Per Juul Nielsen, CEO, UVD Robots ApS, Su Yan, CEO, Sunay Healthcare Supply samt Claus Risager, der er bestyrelsesformand i UVD Robots ApS.

19.02.2020, 12:44

Kina-køb af danske robotter til corona-virusbekæmpelse

Kinesiske hospitaler får nu dansk robotteknologi fra UVD Robots, som med ultraviolet lys ubemandet kan desinficere og dræbe virus og bakterier. 


Selvkørende danske desinfektionsrobotter bliver nu sendt afsted til en række hospitaler i Kina for at hjælpe med at bekæmpe coronavirus, også kaldet COVID-19. Det sker efter, at Sunay Healthcare Supply onsdag har underskrevet en aftale med den danske virksomhed UVD Robots i Odense, som nu sætter ekstra mandskab ind i produktionen af desinfektionsrobotter. 

De første robotter er allerede afsendt i denne uge og i de efterfølgende uger afsendes flere større partier robotter med luftfragt for hurtigst muligt at blive indsat i kampen mod Coronavirus.

UVD Robots har i forvejen leveret sine selvkørende desinfektionsrobotter til især hospitaler i Asien, såvel som til sundhedssektoren i Europa og USA. Desinfektionsrobotterne fra UVD Robots er på markedet i over 40 lande. Opfindelsen øger sikkerheden for både personale, patienter og pårørende ved at reducere risikoen for kontakt med bakterier, vira og andre skadelige mikroorganismer. 

UVD-robotten kan fjerne stort set alle luftbårne vira og bakterier på overfladerne i et lokale. I 2019 blevet UVD robotten således også kåret med robotindustriens “Oscar” - IERA Award.

Her i Danmark kører der blandt andet UVD-robotter rundt på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa i hospitalets akutmodtagelse. På Odense Universitetshospital desinficerer UVD-robotterne luften og overfladerne på Hæmatologisk afdeling​. 

”Det er en afdeling med patienter med meget dårligt immunforsvar, hvorfor det er vigtigt at fjerne risikoen for virus og bakterier. Det gør vores robotter fuldstændigt,” siger CEO Per Juul Nielsen, UVD Robots.

UVD Robots er et porteføljeselskab i Blue Ocean Robotics, som udvikler en bred palette af servicerobotter.

“Udviklingen af UVD robotten startede tilbage i 2014, hvor en gruppe danske hospitaler efterspurgte en langt mere effektiv måde at nedbringe infektionsraterne på hospitalerne. Det frugtbare samarbejde mellem bakteriologer, virologer og sygehuspersonale fra hospitalerne, og robot-udviklere, designere, ingeniører, investorer og forretningsfolk fra Blue Ocean Robotics førte frem til en tidlig markedsintroduktion i 2018, hvor de første UVD robotter så dagens lys. Det er en enorm stor tilfredsstillelse for vores medarbejdere, ledelse og ejerkreds, at vores UVD-robot nu for alvor viser sit værd ved at bidrage til at løse et af tidens største problemer, nemlig at hindre smittespredning af bakterier og virus, herunder også aktuelt coronavirus. Vi glæder os over, at vores UVD-robot redder menneskeliv hver dag ude på hospitalerne,” udtaler CEO Claus Risager, Blue Ocean Robotics, og bestyrelsesformand i UVD Robots.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik