Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Hvad blev der er af regeringens ønsker om flere IT-uddannelser i hele landet? Sådan spørger IT-Branchen i forlængelse af fredagens brede uddannelsesaftale, hvor man frygter, at der samlet bliver færre IT-uddannelsespladser.
  • Hvad blev der er af regeringens ønsker om flere IT-uddannelser i hele landet? Sådan spørger IT-Branchen i forlængelse af fredagens brede uddannelsesaftale, hvor man frygter, at der samlet bliver færre IT-uddannelsespladser.

25.06.2021, 12:58

IT-Branchen savner flere IT-uddannelser i hele landet

Den politiske aftale om udflytning af uddannelser i hele Danmark vækker bekymring hos IT-branchen, da den begrænser optaget i de fire største byer. Det kan derfor betyde færre IT-studiepladser, da der ikke i første omgang er prioriteret finansiering til flere IT-studiepladser, som foreslået i Vejle i samarbejde med IT-Universitetet.


Et bredt forlig om udflytning af uddannelsespladser er netop blevet præsenteret. IT-Branchen ser med bekymring på aftalen, der ønsker at flytte pladser og ikke skabe flere på eksempelvis IT-området, hvor der er akut mangel på arbejdskraft;

”Vi havde gerne set en aftale, der klart fokuserede på at skabe ekstra uddannelsespladser, præcis der hvor der er stort behov på arbejdsmarkedet. I stedet ser vi ind i en virkelighed, hvor der bare flyttes rundt på dem. På IT-uddannelserne er der akut behov for flere IT-uddannede, både i byerne og ude i landet,” siger Mette Lundberg, der er politisk direktør i IT-Branchen. 

Selv om regeringens udspil om en automat-reduktion på 10 procent af pladserne i byerne i aftalen er ændret til en målsætning, så ligger der fortsat en forventning om, at universiteterne udflytter pladser også på de uddannelser, der har høj søgning og høj beskæftigelse:

”Det bliver afgørende, at der i den fremadrettede udmøntning af den målsætning lægges stor vægt på hensynet til uddannelser med meget stor efterspørgsel. Den åbning vil vi bruge til at kæmpe for, at it-uddannelser i byerne, hvor der både er kvalificerede ansøgere og massiv efterspørgsel på det lokale arbejdsmarked, ikke flyttes ud,” mener Mette Lundberg.

For behovet for at skabe ekstra IT-uddannelsespladser er akut. Senest har en prognose vist, at der i 2030 kommer til at mangle 22.000 IT-uddannede. Det er derfor ekstra ærgerligt, at de politiske partier ikke i denne omgang prioriterede at finansiere flere IT-studiepladser i Vejle, som foreslået af IT-Universitetet. Eneste lyspunkt er, at det forslag er kommet på en positiv liste som forhåbentlig kommer i spil i næste runde til sommer 2022.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik