Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Automatisering, energioptimering og nedbringelse af madspild skal i øget strategisk fokus med S&T Food-konceptet, fremhæves det.
  • Automatisering, energioptimering og nedbringelse af madspild skal i øget strategisk fokus med S&T Food-konceptet, fremhæves det.

24.11.2020, 10:24

Introducerer S&T Food-koncept

Den nordjyske hydraulikvirksomhed Serman & Tipsmark lancerer nu konceptet S&T Food. Med konceptet vil virksomheden sætte energioptimering, automatisering og nedbringelse af madspild i fødevareindustrien yderligere i fokus. 


Hydrauliksystemer forbindes ofte med enorme maskiner til offshore- og marineanlæg, hvor en pumpe skaber bevægelse via væsketryk i rør og flytter mange tons. Men hydraulik benyttes i høj grad også i fødevareindustrien til blandt andet påfyldning af leverpostej i aluminiumbakkerne, som kendes fra køledisken i supermarkedet. Disse fyldesystemer har Serman & Tipsmark produceret til fødevareindustrien i mere end 25 år, og leverer i dag hele 95 procent af landets fyldeanlæg til danskernes foretrukne kødpålæg, leverpostej.

Nu vil den nordjyske hydraulikvirksomhed bygge videre på succesen med lanceringen af et nyt koncept, S&T Food, der skal sætte fødevareindustrien i strategisk fokus: 

"Med S&T Foodl ancerer vi nu et koncept, der stiller yderligere skarpt på automatisering, energioptimering og nedbringelse af madspild. Konceptet bygger på 25 års erfaring med udvikling af kundespecifikke automationsløsninger til fødevareindustrien," siger salgschef Per Kristoffersen, Serman & Tipsmark, og fortsætter:

"Vores anlæg anvendes i dag hovedsageligt til fyldning af leverpostej og andre lignende produkter, men vores løsninger har også et potentiale i andre dele af fødevareproduktioner".

Serman & Tipsmarks fyldeanlæg kan fylde helt op til 140 leverpostejsbakker i minuttet og producerer mere end 30 millioner leverpostejer om året i Danmark.

"Der er stort madspildsfokus i fødevareindustrien, som derfor er begyndt at producere i flere, men mindre ordrer. Vores fuldautomatiserede fyldeanlæg er derfor gearet til hyppige produktskift og designet til at dosere leverpostejen med en meget høj præcision. Det betyder, at bakken fyldes med lige akkurat den mængde, der skal til, så man undgår overfyld og produktspild – uden at gå på kompromis med produktionens effektivitet".

Ud over at Serman & Tipsmark lancerer et koncept med et strategisk fødevarefokus i Danmark, vil hydraulikvirksomheden med konceptet også indtage flere markeder i udlandet: 

"På baggrund af vores erfaringer herhjemme i Danmarker vi også begyndt at kigge mod udlandet. Det gælder i første omgang nærmarkeder i Europa, såsom Norden og Tyskland," siger Per Kristoffersen, og tilføjer:

"Den internationale fødevareindustri hungrer efter nye løsninger, der kan hjælpe med at optimere produktionen. Som i mange andre industrier er det ofte med henblik på at optimere driften, men samtidig er der et stigende fokus på bæredygtighed herunder særligt at bekæmpe madspild og nedbringe energiforbruget, og den udvikling smitter af på firmaer som os, der udvikler smarte og automatiserede løsninger".


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik