Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Igus-CEO Frank Blase håber, at firmaets løsninger i genanvendelige plast-kvaliteteter for alvor slår igennem hos robotproducenter, som eksempelvis UR.
  • Igus-CEO Frank Blase håber, at firmaets løsninger i genanvendelige plast-kvaliteteter for alvor slår igennem hos robotproducenter, som eksempelvis UR.

13.05.2020, 10:03

Igus vil levere til robotter

Hos tyske Igus kan man få komponenter, der kan samles til en robot - eller cobot. Det ændrer dog ikke ved, at et stort kundesegment for firmaet er øvrige robotproducenter, hvortil man leverer blandt andet energikæder. Ambitionen er at levere alle delkomponenter til robotproducenterne.


Igus nåede i 2019 ikke helt de målsætninger, som man havde inden året. Særligt 4. kvartal svigtede afsætningen. For 2020 har man helt opgivet at opstille egentlige kalkulationer, da Covid-19-krisen ventes at sætte et betydeligt aftryk.

Til gengæld glæder øverste CEO Frank Blase sig over, at Køln-virksomheden er godt polstret til en udfordrende tid, og har fortsat en intensiv investeringsvilje i forskning og udvikling, som i 2019 løb op i 4,7 millioner euro - cirka 35 millioner kroner, og et endnu større beløb er afsat til at fortsætte udviklingen i 2020, fastslår Frank Blase.

"Hvor vi indtil februar løbende har arbejdet med planer for hele år, og tilpasset os løbende med  fem måneders-planer, så har Covid-19-krisen gjort, at vi i dag arbejder med  et sigte på måske fem minutter ud i fremtiden", forklarer Frank Blase, om hvor udfordrende den aktuelle krise er. 

Der kan hurtigt ske ting, som er fuldstændigt forandrende for virksomheden. eksempelvis den aktuelle krise.

"Vi glæder os lige nu over, at vi igen har tæt ved fuld produktion på vores fabrikker. Ikke bare her i Tyskland, men globalt, hvor vi nu igen har fuld aktivitet, efter en periode, hvor det primære var fremstilling af ansigtsvisirer og nøglekomponenter til respiratorer," siger Frank Blase.

Det har igen givet lyst til at tage et sigte lidt længere fremme, og indsatsen gælder særligt to områder p.t. Dels Chainge-programmet, som firmaet introducerede i slutningen af 2019, og indtil nu har betydet, at man har modtaget 1,2 tons plastaffald retur, som nu nedbrydes og genanvendes i nye Igus-produkter. Og dels en styrkelse af programmet af "Motion Plastics" rettet imod robotproducenter, som eksempelvis Universal Robots, UR:

"Vi leverer komponenter, og udvikler løbende på disse, hvilket gør os oplagte for det stærkt voksende marked. Og vi leverer ikke robotter, der er tænkt som konkurrenter til hverken UR eller andre, men netop "kits", så man lettere kan gøre brug af vore komponenter til hurtig fremstilling af fleksible løsninger. Her ser jeg et oplagt marked for os, hos de større robotproducenter," siger Frank Blase.

Ved Køln-hovedsædet er der også påbegyndt planer om udvidelser, nu hvor der atter kan produceres. Der er blevet givet grønt lys til et markant byggeri, på begge sider af den nærtliggende motorvej, hvor man derfor påbegynder bygning af en tunnel under motorvejen, der skal forankre de kommende fabriksbygninger med direkte adgang under jorden.


"Forhåbentligt kommer vi så stærkt igennem den aktuelle krise, at vi er nødt til at søsætte også bygningen af fabrikker dér allerede i indeværende år, for at følge med den vækst, som vi ser for os," siger Frank Blase. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik