Topbanner


Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Den globale kodekvalitet, marts 2020 til marts 2021, (Kilde: SIG Benchmark Report 2021)
  • Den globale kodekvalitet, marts 2020 til marts 2021, (Kilde: SIG Benchmark Report 2021)

15.09.2021, 15:52

Højere kvalitet trods færre linjer kode

Der blev skrevet væsentligt færre linjer kode under Covid-19-krisen. Til gengæld var kvaliteten generelt højere under - bortset fra til sidst, hvor kvaliteten dalede markant. Det viser aktuelle tal fra Software Improvement Group.


Under periden med Covid-19-restriktioner og nedlukninger har der været et fald på 37 procent i antallet af linjer kode, som udviklere i gennemsnit har kodet om måneden, viser Software Improvement Groups aktuelle Benchmark Report fra 2021.

I starten af pandemien så man en stigning i kodekvaliteten, da udviklerne fik mere tid til at kode løs uden afbrydelser. Dog så man i sidste del af pandemien, at kodekvaliteten faldt markant.

”Udviklerne var i starten af pandemien glade for at kunne arbejde hjemme, da det gav færre afbrydelser og forstyrrelser, hvilket øgede kvaliteten af deres arbejde. Undersøgelsen viser dog også, at de har haft svært ved at bevare koncentrationen gennem hele pandemien og samtidig har savnet sparringen med deres kollegaer. Og det er derfor vi ser er fald i kodekvaliteten til sidst under Corona,” siger Troels Johansen.

Dermed udfordrer rapporten også myten om udvikleren, der helst vil sidde for sig selv i kælderen og bare kode. For det har stor betydning for de fleste udviklere, at de har adgang til kollegaer og et fagligt netværk, for at sikre motivationen og kvaliteten af deres arbejde.

”Det er et interessant indspark i en tid, hvor mange virksomheder, der også har udviklere ansat, er ved at definere fremtidens (digitale) arbejdsplads i en post-Corona-virkelighed. Uanset om det handler om virksomhedens egne medarbejdere eller freelancere, så er det vigtigt, at man som virksomhed gør en indsats for, at man kan mødes og sparre med kollegaer, så man både har et fagligt og socialt netværk omkring sig. Ellers falder både kvaliteten og produktiviteten lynhurtigt,” fortæller Troels Johansen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik