Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Et sidemonteret Igus-energikædesystem sikrer kabelføring på X-akse i den lineære robot fra Fibro Läpple Technology.
  • Et sidemonteret Igus-energikædesystem sikrer kabelføring på X-akse i den lineære robot fra Fibro Läpple Technology.

24.04.2020, 14:02

Høj hastighed i lineær løsning

Igus har til Fibro Läpple Technology leveret sidemonteret energikæder, som skal sikre brugeren driftssikker energiforsyning i højhastigheds- og letvægs- samt lineære robotter.


Dobbelt så hurtige og halvt så tunge: Det er det der gør de lineære robotter fra Fibro Läpple Technologys forskellige fra andre løsninger. For at den lineære robot kunne få produktionen i gang både hurtigt og sikkert, var der brug for en kompakt, stærk og støjsvag energiforsyning, og det blev til en sidemonteret Igus-energikædeløsning med formonterede Chainflex-kabler. 

Samtidig er lanceret et let system med et carbon-design, som sparer den lineære robot op til 50 procent i vægt, sammenlignet med konventionelle løsninger. Vægtreduktionen tillader den dobbelte hastighed, accelerationer på op til 26 meter/sekundet og den dobbelte positioneringsnøjagtighed. 

I stedet for tandstangsdrev, valgte designerne en lineær robot da den tillader en højere dynamik. En fritbærende energikæde i Igus´ E4.1-serie sikrer energiforsyningen til Z-aksen. Integrationen af en egnet energikædeløsning i en kompakt installation af X-aksen var dog en udfordring, da en klassisk glide- eller fritbærende løsning var udelukket på grund af de høje kræfter: 

"Sammen med igus besluttede vi os for en sidemonteret energikæde," forklarer Boris Bind, der er leder af mekanisk design og udvikling hos Fibro Läpple Technology.

En E4.1-energikæde blev anvendt sammen med skydeelementer der reducerer slitagen yderligere. Designerne benyttede også Igus´ kabelsortiment. De valgte formonterede Chainflex-kabler - såkaldte Readycables - der er specifikt designet til brug i energikæder, som leveres med en garanti på 36 måneder. Det komplette system er monteret i en speciel føringsrende, der yderligere minimerer støj og øger driftssikkerheden på systemet, anføres det videre.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik