Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Baumers Heavy Duty-tætningskoncept muliggør beskyttelsestype IP 66 og IP 67 på tværs af et temperaturområde på op til 95 grader Celsius. Kombinationen af labyrint- og akseltætninger gør at Heavy Duty-drejegiverne er permanent beskyttet mod alle former for fast, fugtig og pastøs tilsmudsning.
  • Baumers Heavy Duty-tætningskoncept muliggør beskyttelsestype IP 66 og IP 67 på tværs af et temperaturområde på op til 95 grader Celsius. Kombinationen af labyrint- og akseltætninger gør at Heavy Duty-drejegiverne er permanent beskyttet mod alle former for fast, fugtig og pastøs tilsmudsning.

16.04.2020, 17:01

Heavy Duty-drejegivere til krævende transport

Står man over for en stor belastning, der påvirker drejegiverne, som regulerer hastigheden på transportbåndene, anbefaler Baumer Hübner sine Heavy Duty-drejegivere fra Baumer Hübner.


Det engelske begreb "Heavy Duty" betyder "kan klare hårde belastninger". Som betegnelsen antyder, er Heavy Duty-drejegivere derfor modstandsdygtige. Men, det er ikke hele historien. Heavy Duty vil ikke bare sige at være robust. Det står også for, at  drejegivere gør deres arbejde pålideligt og præcist gennem mange år, uden at svigte brugeren, påpeger Baumer Hübner.

Firmaets Heavy Duty-drejegivere har derfor den samme præcision i målesignalerne som de mindre modeller. Via disse signaler registrerer anlægsstyringerne omdrejningstallet på et drev eller en maskindels position. Kun på den måde kan styringen registrere, når eksempelvis et drev under- eller overskrider et bestemt omdrejningstal, og dermed gribe ind. Selv små målefejl kan have drastiske følger, som ved transporten af styrtgods kan føre til beskadigelse af anlægget.

Robuste kabiner med tykke vægge og en stød- og vibrationsresistent indre del er derfor grundlæggende forudsætninger. Dertil kommer ved Baumer Hübner store lejer med maksimal afstand på begge sider af kabinen.

Der kræves dog ikke bare mekanisk men også elektrisk robusthed. Således er der ofte eksempelvis elektromagnetiske felter i nærheden af drejegivere, for eksempel gennem uskærmede strømførende ledninger. Uden en tilstrækkelig afskærmning kan disse ødelægge drejegiverens elektroniske dele eller i hvert fald påvirke dem, så kvaliteten af målesignalerne svækkes. Via spændingsdifferencer kan strøm desuden strømme gennem akslen, hvorved smøringen i lejet kan brænde og blive ødelagt. En elektrisk isolation er derfor et must for en Heavy Duty-drejegiver.

Et must er også tætheden. Hvad enten det er fugt, støv eller smuds – en Heavy Duty-drejegiver skal være tætnet godt. Det er særligt vigtigt på følsomme steder: Akslen og den elektriske tilslutning. Dertil hører også en korrosionsbeskyttelse via egnede materialer og lakeringer, så heller ikke saltvand og kemikalier kan svække funktionen, anfører Baumer, der der har erfaring med Heavy Duty-drejegivere siden 1950'erne. På basis af denne ekspertise opstod HOG 10, der i mere end 25 år har været anset som originalen og udgør blåtrykket for hver Heavy Duty-drejegiver. 

Blandt de inkrementale og absolutte drejegivere finder man kabinetstørrelser på 58 millimeter til store givere til en 287 millimeter flangestørrelse og 150 millimeter hulaksel. I den forbindelse understøtter Baumer Hübner alle relevante og digitale grænseflader. En høj udgangseffekt garanterer desuden, at signalerne også ankommer over lange distancer og i fuld styrke – afhængigt af udførelsen kan signalerne nå op til 550 meter, med lysbølgeledere sågar op til 1,5 kilometer.

For at sikre en pålidelig drift kontrollerer Baumer Hübner den elektriske funktion og signalkvaliteten 100 procent ved alle drejegivere. Omfattende kvalitetscertifikater giver kunden vished for, at hans drejegiver ikke svigter ham. Hvad enten det er i en kobbermine i Chile eller ved bulktransport i Rotterdam Havn – Heavy Duty-drejegiverne fra Baumer Hübner sikrer på den måde, at driften ikke tvinges til stilstand. Selv under de hårdeste betingelser, fremhæver producenten.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik