Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Bæredygtighedsbølgen vil rulle uanset hvad, og coronapandemien synes blot at have forstærket tempoet i denne udvikling. Laboratorie- og diagnostikbranchen kan lige så godt være med til at tage initiativet og hjælpe med at finde de bedste løsninger, i stedet for at lade andre forsøge sig med hvordan bæredygtighed skal udmønte sig i branchen. Derfor sætter Indkøbernes Dag på DiaLabXpo i år fokus på en grøn fremtid i laboratorierne.
  • Bæredygtighedsbølgen vil rulle uanset hvad, og coronapandemien synes blot at have forstærket tempoet i denne udvikling. Laboratorie- og diagnostikbranchen kan lige så godt være med til at tage initiativet og hjælpe med at finde de bedste løsninger, i stedet for at lade andre forsøge sig med hvordan bæredygtighed skal udmønte sig i branchen. Derfor sætter Indkøbernes Dag på DiaLabXpo i år fokus på en grøn fremtid i laboratorierne.

02.08.2021, 10:54

Grønnere laboratorier

Mulighederne for en mere bæredygtig drift og produktion i laboratoriebranchen er endnu relativt uudforskede. Som en del af eventen DiaLabXpo 2021 inviterer DiaLabs kundeudvalg derfor både indkøbere og leverandører til Indkøbernes Dag med en grøn agenda.


Laboratorierne og deres leverandører har en rejse foran sig, men den skal ikke foregå i højtflyvende varmluftsballoner med tomme ord om klimabevidsthed; Den skal være helt nede på jorden og handle om, hvad det enkelte laboratories indkøbere allerede nu og i nær fremtid kan gøre anderledes for at reducere deres CO2-aftryk.

DiaLabXpo 2021 sætter på Indkøbernes Dag om formiddagen 22. september rammen om denne dialog og refleksion, når indkøbere fra hospitaler, universiteter, biotek, pharma og fødevareindustri mødes på Docken i København. Her har de 3 timer til at finde ud af, hvordan laboratorier kan blive grønnere.

"Bæredygtighedsbølgen vil rulle uanset hvad, og coronapandemien synes blot at have forstærket tempoet i denne udvikling.  I laboratorie- og diagnostikbranchen kan vi lige så godt være med til at tage initiativet og hjælpe med at finde de bedste løsninger, i stedet for at lade andre forsøge sig med hvordan bæredygtighed skal udmønte sig i vores branchen. Vi må forventes at kende vores branche bedst, og det kan med fordel komme bæredygtighedsinitiativet til gode. På leverandør- og grossistsiden, som jeg tilhører, kan vi på Indkøbernes dag blive inspireret til at udfordre hele værdikæden i et bæredygtighedsperspektiv," siger Anders Ruskov, der til daglig er Sales Manager i AH diagnostics.

Mikkel Wisborg Møller, Global Category Manager ved Chr. Hansen, deler ved arrangementet sine perspektiver på bæredygtig indkøb med deltagerne på Indkøbernes Dag. Jakob Zeuthen, miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv, fortæller om om generelle bæredygtighedstrends, som kommer til at præge de næste fem år set fra forskellige vinkler. Rikke Dreyer, formand for Forum for Bæredygtigt Indkøb giver indsigt i, hvad man får ud af at være medlem af et forum med fokus på bæredygtighed, og hvordan man kan blive inspireret af allerede eksisterende læringer. Fra Region Hovedstaden kommer Rasmus Nielsen, specialkonsulent i Grønne og Innovative Indkøb og deler ud af sine erfaringer. Bo Bach Boddum, Founder og CEO hos Re-Zip giver inspiration til bæredygtig cirkulær emballage, og hvordan CO2 reduceres yderligere, når emballage cirkuleres fremfor kun genbruges.

Indkøbernes Dag er en del af aktivitetsprogrammet på DiaLabXpo 2021, som finder sted 22. til 23. september på Docken i København. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik