Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
"En inspirerende øjenåbner". Sådan betegner 19-årige Andrea Schwaner Girls’ Day in Science.
  • "En inspirerende øjenåbner". Sådan betegner 19-årige Andrea Schwaner Girls’ Day in Science.

03.10.2019, 09:26

Girls’ Day in Science var en inspirerende øjenåbner

Onsdagens Girls’ Day in Science tiltrak 3.200 piger, der lagde vejen forbi 61 virksomheder, institutioner og uddannelsesinstitutioner over hele landet for at blive inspireret til en fremtid inden for naturvidenskab, teknologi og IT.


En af dem, der kender til Girls´ Day in Science er 19-årige Andrea Schwaner, som var forbi Netcompany sammen med en række andre gymnasiepiger, og her blev taget godt imod af en meget inspirerende og sød kvindelig softwareudvikler.

“Hun viste os rundt og redegjorde for, at det jo fortsat primært er mænd, der er ansat inden for softwareudvikling, men at der i høj grad er brug for kvinders kompetencer inden for IT-området. Hun fortalte også, at hun engang heller ikke selv vidste, hvad det ville sige at kode, men at hun sprang ud i det, og at hun nu var rigtig glad for, at hun ikke bare havde fulgt med strømmen,” fortæller Andrea Schwaner.

Den kvindelige Netcompany-medarbejder fik således åbnet Andrea Schwaners øjne for, at hendes fremtidige valg af uddannelse kunne se meget anderledes ud, end hun ellers havde tænkt det. Hun havde ellers haft sprog og samfundsfag på gymnasiet i fokus:

”Jeg startede med matematik på C-niveau, men her fik jeg så gode karakterer, at jeg fik det hævet til A. Og måske var jeg alligevel ikke en sproglig og samfundsfaglig profil? Jeg syntes jo også, at matematik var spændende. Blot var jeg ikke så bevidst om dette. Og hvad med alt det andet, jeg tænkte ikke var noget for mig? Måske var dette også bare en forkert antagelse. Det var vildt interessant og spændende at høre denne kvinde argumentere for, at rigtig mange piger og kvinder dybest set fravælger det naturvidenskabelige, IT og de tekniske fag, fordi normer og traditioner siger, at det er mandsdominerede områder.”

Ud over Andrea Schwaner, så var der 2. oktober samlet 3.200 piger fra grundskolen og gymnasiet til årets udgave af Girls´ Day in Scince. Fælles for dem alle var, at de kunne opleve, hvad man kan udrette med en uddannelse og karriere inden for naturvidenskab, IT, teknologi og håndværk. Og måske få et andet syn på mulighederne, ligesom Andrea Schwaner.

”Behovet for IT-kompetencer er stigende på tværs af brancher, og allerede i dag mærker vi manglen på kandidater. Vi har brug for, at både drenge og piger er med til at forme fremtidens løsninger, men vi har svært ved at fange pigernes interesse. Vi skal være bedre til at fortælle dem, hvorfor arbejdet med IT er spændende og lade dem møde de fantastiske rollemodeller, vi har. De skal forstå, at de har en mulighed - måske endda en forpligtelse - til at have indflydelse på deres verden, og at vejen dertil er gennem STEM-uddannelserne.” – Charlotte Mark, adm. direktør i Microsoft Development Copenhagen.

Microsoft var en af de ialt 61 virksomheder, institutioner og uddannelsesinstitutioner over hele lande, som i år var med, og havde besøg af 60 piger fra Knord og Københavns Mediegymnasium. Ørsted var en anden, og her fik man besøg af godt 80 piger fra H.C. Ørsted Gymnasiet, Greve Gymnasium, Sukkertoppen, Gefion Gymnasium, Falkonergårdens Gymnasium og Niels Brock, Innovationsgymnasiet.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik