Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Den arhusianske Beumer Groups CEO,  Klaus Toftgaard Spens, frygter store konsekvenser efter fortsat flugt væk fra STEM-uddannelserne.
  • Den arhusianske Beumer Groups CEO, Klaus Toftgaard Spens, frygter store konsekvenser efter fortsat flugt væk fra STEM-uddannelserne.

19.09.2022, 13:38

Frygt for konsekvenserne af flugt fra STEM-uddannelser

De unge har i tiltagende grad vendt de videregående uddannelser ryggen i år. Det skaber lige nu dybe panderynker hos direktøren hos industrivirksomheden Beumer Group i Aarhus.

 


Erhvervslivet skriger på kandidater fra Science, Technology, Engineering & Mathematics, eller bare STEM-uddannelserne, men, ikke desto mindre har de unge vendt de videregående uddannelser ryggen i år, og der kan noteres et fald på ti procent fra 2021 til 2022, konstaterer Beumer Group A/S' CEO Klaus Toftgaard Spens.

Det er andet år i træk med fald i antallet af STEM-studerende efter en uafbrudt fremgang siden 2008. Selvom faldet for STEM faktisk er en smule mindre end generelt for videregående uddannelser i 2022, ærgrer nedgangen ledelsen hos den aarhusianske automatiseringsvirksomhed, der udvikler og leverer løsninger til bagagehåndtering i lufthavne og sorteringsanlæg til pakkedistributører:

"Det kræver kundskaber fra blandt andet ingeniører og maskinmestre at udvikle og levere de konkurrencedygtige produkter, som vi tilbyder markedet. Et så markant dyk i antallet af nye studerende er negativt, fordi det er innovation og kompetencer, vi skal konkurrere på fremover,! siger Klaus Toftgaard Spens, og fortsætter:

"Det er allerede i dag vanskeligt for mange virksomheder at rekruttere tilstrækkeligt med medarbejdere. Det er ærgerligt, at vi nu slår et så stort hul i jorden, fordi det kommer til at få betydning om nogle år. Virksomhederne er afhængige af at ansætte en masse kloge hoveder fremover, hvis vi skal sikre og styrke vores konkurrenceevne".

I Aarhus er der flere uddannelser, der har meldt om fine optagelsestal i 2022 sammenlignet med resten af landet, men Klaus Toftgaard Spens mener, at det er for tidligt at glæde sig på vegne af det østjyske erhvervsliv:

"Det kan ligne en fordel for os og virksomheder i Aarhus-området, men vi skal være klar over, at folk er mobile og hurtigt kan flytte landsdel efter endt studietid. Derfor er et generelt lavere optag et anliggende for alle landets virksomheder," mener Klaus Toftgaard Spens, der særligt savner kvindelig interesse for STEM-uddannelserne.

Han påpeger, at faldet i antallet af nye STEM-studerende er lidt større blandt kvinder end mænd. I 2021 blev 5.423 kvinder optaget - i 2022 er der optaget 4.809. Det svarer til et fald på 11 procent. For mændene er der sket et fald på ni procent fra 10.617 forrige år til 9.658 i 2022.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik