Automatik & Proces Logo

Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Engskov Maskinfabriks fleksible robotautomatisering hvor svejsning er integreret med bore- og nittefunktioner er et af de tre projekter, der er nomineret i konkurrencen om DIRA Automatiseringsprisen 2021.
  • Engskov Maskinfabriks fleksible robotautomatisering hvor svejsning er integreret med bore- og nittefunktioner er et af de tre projekter, der er nomineret i konkurrencen om DIRA Automatiseringsprisen 2021.

04.06.2021, 09:37

Engskov, Kamstrup eller Danfoss

Der er lagt an til et opløb mellem robotautomatiseringsprojekter fra virksomhederne Engskov Maskinfabrik, Kamstrup og Danfoss Drives når vinderen af DIRA Automatiseringsprisen 2021 skal findes.


Siden 2005 har Dansk Robot Netværk, DIRA, årligt uddelt Automatiseringsprisen for at hylde en dansk slutbruger med en god automatiseringshistorie – og i år er ikke en undtagelse, oplyser DIRA.

Der er blevet indstillet mange forskellige automatiseringsløsninger til prisen. Men, feltet er nu skåret ned til tre nominerede slutbrugere, der det seneste år har været på en automatiseringsrejse, der fortjener ekstra hæder.

Det er blandt andet Engskov Maskinfabrik for at have implementeret et fleksibelt robotanlæg, der samler fire produktionsprocesser i én arbejdsstation. Produktet færdiggøres altså i én arbejdsgang, oplyser slutbrugerens partner, DanRobotics A/S, der har indstillet projektet.

En anden mulighed er Kamstrup, der har produceret temperaturfølere i mere end 20 år på deres fabrik i den jyske by Stilling, og i stedet for at flytte produktionen til udlandet, valgte Kamstrup at holde den i Danmark og i stedet redesigne nuværende temperaturfølere samt har automatiseret processen i samarbejde med Kilde Automation A/S. Indstiller af projektet er Omron.

Den sidste nominerede er Danfoss Drives for sit gennemgribende automationsprojekt, hvor fremtidens fabrik er blevet nytænkt baseret på Industrie 4.0. Før foregik hovedparten manuelt hos Danfoss Drives i Gråsten, der både udvikler, producere og levere frekvensomformere. Men nu har Danfoss skabt en digital transformation med en komplet automationsstrategi, og med de nye robotceller er Danfoss stærkt gearet til både mixudsving og høje vækstambitioner baseret på opretholdelse af konkurrencedygtig produktion i Danmark. Der er tale om et koncept, der er fremtidssikret, så det stopper ikke her. De har ambitiøse planer og tænker innovativt i deres kundeinddragelse, hvilket gør dem hyperfleksible, siger en nysgerrig jury, der glæder sig meget til at se det i virkeligheden, fremhæver firmaets partner Bila A/S, der derfor har indstillet projektet.

For at finde den endelige vinder af DIRA Automatiseringsprisen 2021 vil DIRA sammen med medlemmer og jury besøge de tre nominerede virksomheder i september. Datoerne for virksomhedsbesøgene vil blive annonceret i den nærmeste fremtid. DIRA Automatiseringsprisen vil blive overrakt den 5. oktober til hi-messen i Herning.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn
 
Sidebanner (4)Sidebanner (4) Sidebanner (4)Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
Sidebanner (4)Sidebanner (4)  
 
Automatik & Proces
 
 
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@automatik.nu
Udgiver: Teknovation ApS

 
Copyright © Automatik & Proces
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik